Košarka

Adam Silver održao razgovor s igračima, predložio igranje na jednoj lokaciji

Matej Kačan • subota, 09.05.2020.
Adam Silver održao razgovor s igračima, predložio igranje na jednoj lokaciji

Povjerenik NBA lige Adam Silver održao je konferencijski video poziv s predstavnicima igrača na kojem je predstavio neke od ideja koje će se implementirati po povratku košarke na parkete...

Najveća stvar koju NBA igrači mogu prijaviti svojim obiteljima nakon konferencijskog poziva vođa Sindikata NBA košarkaša s vodstvom lige jest to da bi se datum odluke o povratku košarke mogao odgoditi sve do lipnja. To je navodno igračima kazao povjerenik Adam Silver.

Također, Silver je igračima kazao kako bi trebali očekivati igranje pred praznim tribinama do onog trenutka kad se pronađe učinkovito cjepivo za široku primjenu protiv koronavirusa. Liga će raditi na tome da igračima minimalizira rizik izlaganja virusu pa se sve ozbiljnije razmatra opcija odigravanja sezone na jednoj lokaciji.

Tako se spominju Las Vegas ili Disneyland u Orlandu, a Silver se nada odigravanju doigravanja u punom formatu od sedam utakmica u seriji pa bi taj model minimalizirao putovanja iz grada u grad i takav rizik. Igrač koji bi bio testiran pozitivno bi se zatvorio u karantenu, ali se liga ne bi prekinula, već bi njegovi suigrači i kontakti bili testirani svakodnevno.

No dalekosežno najveće posljedice će imati duže igranje bez navijača jer baš gledatelji donose čak 40% NBA zarade od prodaje proizvoda pa liga radi na novim načinima prijenosa i distribucije košarke u domove kako bi se nadoknadio gubitak, iako je Silver upozorio igrače da trenutni kolektivni ugovor nije konstruiran tako da očekuje pandemiju i pad prihoda ovih razmjera. Mogli bi tako vidjeti promjene u salary capu i ugovorima igrača.

Što se tiče treninga, dogovoreno je najmanje tri tjedna trening kampa za momčadi prije prve utakmice kako bi se igrači adekvatno spremili, a od osmog svibnja ekipe mogu otvoriti svoje trening centre. Predsjednik igrača Chris Paul izrazio je zabrinutost oko tjeranja igrača da treniraju dok se ne osjećaju sigurno, ali je Silver naglasio da povratak u centre još nije obvezan.

Također, stižu navodi kako su igrači zabrinuti oko ideje igranja u "zatvorenom mjehuriću" na jednom mjestu, ali je svih 30 vlasnika momčadi izrazilo želju da se sezona odigra do kraja na taj način.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!