Automoto

F1 i Velika Britanija pregovaraju oko mjera karantene i utrke u Silverstoneu

Matej Kačan • nedjelja, 10.05.2020.
F1 i Velika Britanija pregovaraju oko mjera karantene i utrke u Silverstoneu

Druga staza u novom kalendaru Formule 1 trebala bi biti VN Velike Britanije u Silverstoneu, ali mjere karantene u toj zemlji otežavaju organiziranje utrke pa su potrebni pregovori između F1 i Vlade...

Nove mjere izolacije u Velikoj Britaniji mogle bi znatno otežati organiziranje utrke Formule 1 u Silverstoneu koja bi se kao druga u F1 kalendaru trebala u srpnju održati u toj zemlji. Britanski premijer Boris Johnson je u nedjelju najavio kako će svi putnici s inozemnih letova po dolasku na otok morati u dvotjednu karantenu.

To bi praktički onemogućilo plan Formule 1 koja želi VN Austrije i Velike Britanije održati vikend za vikendom pa počinju pregovori između dva tijela da se učini iznimka. F1 planira Vladi Velike Britanije predstaviti plan i dokaze po kojima su sve F1 aktivnosti sigurne od koronavirusa.

Tako će se uvesti rigorozna testiranja za sve osoblje na utrkama, uključujući i testiranja na koronavirus prije svakog leta te daljnja testiranja svih svaka dva dana. Također, svaka će ekipa biti odvojena jedna od druge na letovima, na stazi i u hotelima kako bi se spriječio kontakt van uskog kruga bliskih suradnika u jednoj ekipi.

F1 sezone bi trebala krenuti u Austriji 5. srpnja te bi se na istoj stazi održala još jedna utrka 12. srpnja, a onda bi se u Silverstoneu vozile utrke 19. i 26. srpnja. Planovi za Austriju su gotovo pa potpuno dogovoreni, dok se za Silverstone još imaju razraditi financijski i, očito, sigurnosni detalji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!