Rukomet

Ivić: 'Želim se vratiti u reprezentaciju, još sam mlad'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.05.2020.
Ivić: 'Želim se vratiti u reprezentaciju, još sam mlad'
Foto: Pixsell

Filip Ivić završio je s njemačkom epizodom i sljedeće sezone nosit će dres Celja. Glavni cilj mu je dobrim nastupima vratiti se u reprezentaciju...

Filip Ivić vratio se iz Njemačke u Zagreb gdje provodi vrijeme u samoizolaciji. U Gummersbachu je branio dobro, ali klub nije izborio najviši rang.

"Prvo smo čekali odluku o nastavku sezone, a onda sam morao srediti stvari oko stana, selidbe, a to nije bilo nimalo jednostavno u ovakvoj situaciji. Zatim je došlo do rezanja troškova u klubu pa sam morao i to izregulirati i sve se oduljilo. Napokon sam u Zagrebu, u samoizolaciji i nadam se da će i to uskoro završiti. Možda je u Njemačkoj bilo i bolji jer smo imali povoljan raspored do kraja i svi smo se nadali da bi mogli do ta prva dva mjesta i prolaska u najviši rang. Prekid je donio svoje i Gummersbach ostaje drugoligaš. Coburg i Essen idu u najviši rang, a sljedeće sezone ispadaju četiri kluba. Tu bi Gummersbach teško ostao s prepolovljenim sredstvima.Ovako ima vremena, novog trenera i sljedeće sezone može napasti najviši rang", kaže Ivić za Sportske novosti.

Za njemačke klubove bit će veliki problem igrati bez publike.

"Ovi problemi će se tek odraziti na klubove. Füchse je već reagirao, a uskoro će morati i ostali. Veliko je pitanje kako će to funkcionirati bez navijača jer oni su ti koji Bundesligu čine boljom. Klubovi poput Kiela su jako ovisni o navijačima. Što se mene tiče, bilo je dobro iako sam svjestan da sam zbog toga možda izgubio reprezentativni status jer druga liga je ipak druga liga. Dobio sam minutažu, a to mi je bilo važno i branio sam dobro, a to sam pokazao i u susretima protiv Belgije i Srbije."

Za Ivića je bio zainteresiran PPD Zagreb, ali sljedeću sezonu branit će ipak u Celju.

"Izuzetno poštujem interes Zagreba, on je bio aktualan prije nego sam otišao iz Poljske, ali htio sam u Bundesligu. Nadao sam se da će klub ostati u najvišem rangu, to se nije dogodilo. Sada kada sam odlazio iz Njemačke, Zagreb je posložio priču s vratarima s Ašaninom i Jandrićem i odlučio sam se za Celje. Tamo sam se uvijek dobro osjećao, a neke utakmice sam i odlučivao. Ostali su bez Ferlina, nazvao me Luka Žvižej, pitao jesam li slobodan i želim li doći te smo se dogovorili."

Reprezentaciju nije prekrižio, kroz klub će pokušati doći do nje.

"To sam si postavio kao prvi cilj, želim se vratiti, a to mogu samo ako sam u vrhunskoj formi. Uvjeren sam da mogu, dovoljno sam mlad."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!