Košarka

Spencer Dinwiddie će dozvoliti navijačima da biraju njegov idući klub

Matej Kačan • subota, 16.05.2020.
Spencer Dinwiddie će dozvoliti navijačima da biraju njegov idući klub

Bek Brooklyn Netsa Spencer Dinwiddie kazao je kako će navijačima dopustiti da biraju njegov novi klub ako zajednički skupe 24 milijuna dolara preko Bitcoina...

Kad govorimo o poslovnim ljudima među sportašima, NBA igrači svakako spadaju u sam vrh prema poduzetnosti košarkaša tijekom aktivne karijere. Time se vodi i Spencer Dinwiddie koji je došao na dosad neviđenu ideju.

On je već duže vremena veliki zagovaratelj i obožavatelj kriptovalute Bitcoin u kojem posjeduje tisuće dolara, a promociju valute je podigao na novu razinu obećanjem navijačima da mogu birati njegovu sljedeću NBA destinaciju ako skupe oko 24 i pol milijuna dolara u toj kriptovaluti.

Ako navijači skupe iznos, Dinwiddie će potpisati minimalac za ekipu po izboru navijača, a ako ne dođu do cilja, onda će se do tad skupljeni iznos donirati u humanitarne svrhe. Dinwiddiejev ugovor s Netsima traje do kraja 2020/21 sezone, ali igrač zadržava opciju produljenja za još godinu dana za 12.3 milijuna dolara. No bek Netsa to može i odbiti te postati slobodan igrač na ljeto 2021.

"Proizvođači tenisica i sponzori utječu na momčadske odluke gotovo stalno. Moj najveći sponzor uvijek će biti navijači pa se s njima želim zabaviti dok smo u karanteni. Nadam se da u ovome neće sudjelovati vlasnici i članovi ekipa kako ne bi bilo neprimjerenih radnji na ovakvoj akciji", kazao je Dinwiddie u izjavi povodom objave.

On je svoju odluku najavio na Twitteru, a posljednjih je mjeseci bio u središtu pozornosti u SAD kad je tražio restrukturiranje svog ugovora u smjeru da dio plaće dobije preko dionica, ali mu je to liga odbila jer i dalje postoji NBA pravilo da aktivni igrači ne smiju imati udjela u franšizama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!