Košarka

Potpisane tenisice Michaela Jordana prodane za preko pola milijuna dolara

Matej Kačan • nedjelja, 17.05.2020.
Potpisane tenisice Michaela Jordana prodane za preko pola milijuna dolara

Popularnost ponajboljeg košarkaša ikad Michaela Jordana ne jenjava pa su tako ususret posljednje dvije epizode njegova dokumentarca, na aukciji prodane njegove Air Jordan 1 tenisice i to za 560 tisuća dolara...

Da Michael Jordan postavlja rekorde, to nije ništa novo ni neobično. No da njegove tenisice postave rekord i to čak 17 godina nakon umirovljenja NBA legende, to se ne bi očekivalo. Potpisane Air Jordan 1 tenisice koje je Jordan nosio u svojoj prvoj NBA sezoni prodane su za preko pola milijuna dolara.

Rekord je to za najskuplje tenisice u povijesti, a iznos postaje još nevjerojatniji ako znamo da su procjene govorile kako će tenisice na dražbi kuće "Sotheby's" postići cijenu od negdje 100 do 150 tisuća dolara.

No Jordanova popularnost opet je dosegla neslućene visine zbog dokumentarca koji izlazi na ESPN-u i Netflixu, a čije posljednje dvije epizode dolaze u ponedjeljak. Jordan 1 je prvi model tenisica koje je Nike dizajnirao posebno za tadašnju mladu zvijezdu u sklopu ugovora, a do danas je Jordan postao svoj brend i sekcija u sklopu Nikea koja NBA legendi donosi milijarde dolara.

"Interes za Michaelom Jordanom veći je nego ikad", kazao je jedan kolekcionar, a cijena je samo potvrdila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!