Košarka

Nocioni: 'Mislim da će Real Madrid ovog ljeta morati poslušati ponude NBA momčadi'

Marjan Kreševac • ponedjeljak, 18.05.2020.
Nocioni: 'Mislim da će Real Madrid ovog ljeta morati poslušati ponude NBA momčadi'

Nakon što je nekoliko NBA klubova iskazalo zanimanje za razigravača argentinske reprezentacije, Facunda Campazza, njegov bivši reprezentativni kolega Andres Nocioni smatra da će Campazzo jednoga dana definitivno zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu...

Argentinski razigravač Facundo Campazzo izazvao je svojim nastupima u redovima Real Madrida i argentinske nacionalne vrste u posljednjih četiri godine umjereno zanimanje nekoliko NBA momčadi. Njegov bivši suigrač u Argentini Andres Nocioni rekao je da će Campazzo u skoroj budućnosti dobiti konkretne ponude od NBA klubova. Prema njegovom mišljenju to bi se moglo dogoditi već i ovog ljeta.

"Mislim da će Real Madrid ovog ljeta morati poslušati ponude NBA momčadi. Real Madrid mora biti svjestan da je odlazak u NBA potez koji će on pokušati ostvariti u jednom trenutku svoje karijere. Igračima nije lako donijeti odluku sličnu Llullovoj, nemaju svi mentalitet ostajanja u Europi kao što je to činio Sergio. Facundo je NBA uvijek vidio kao opciju, još od svojih ranih igračkih dana. Neće na toj opciji inzistirati, ali okolnosti će ga natjerati da o njoj ozbiljno razmisli", istaknuo je Nocioni.

Campazzo je vezan ugovorom za Real do 2024. godine s odštetnom klauzulom od šest milijuna eura, ali Nocioni smatra da to ne bi smjela biti velika prepreka Campazzovim ambicijama da zaigra u NBA-u: "Ovo će ljeto biti teško i za europske i za NBA momčadi. Vjerujem da će Facundo imati ponude. Za Madrid bi to bio ogroman gubitak, ali uz značajnu financijsku nadoknadu koja klubu može omogućiti napredak."

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!