Košarka

LeBron James: '2011. sam trenirao da budem NFL igrač, od ove sezone nismo odustali'

Matej Kačan • utorak, 19.05.2020.
LeBron James: '2011. sam trenirao da budem NFL igrač, od ove sezone nismo odustali'

Ponajbolji košarkaš svijeta LeBron James gostovao je u jednom američkom podcastu gdje je komentirao mnoge aktualne teme, ali je i otkrio da je za vrijeme lockouta 2011. ozbiljno razmišljao o NFL-u...

Tekuća sezona NBA lige je prva nakon 2011/12 koja ne ide po originalnom kalendaru i planu. Sad je završavanje sezone upitno zbog više sile i zdravstvenih razloga, ali je 2011. početak sezone odgođen zbog lockouta, odnosno nemogućnosti da se igrači i vlasnici klubova dogovore oko kolektivnog ugovora i raspodjele novca.

Mnogi su NBA igrači tada vrijeme kratili igrajući za europske klubove kako bi održali formu i proširili svoju popularnost preko Atlantika, ali je LeBron James imao druge stvari na umu. On je u srednjoj školi uz košarku igrao i američki nogomet, ali je morao birati između dva sporta. Još od tada mu je igranje u NFL nedosanjani san.

"Stvarno sam sa svojim osobnim trenerom počeo trenirati da postanem igrač američkog nogometa kad je sve već došlo do listopada ili studenog. Počeli smo modificirati trening u tom smjeru, dodavali smo više utega na dizanje u benchu i slične stvari", otkrio je James koliko je ozbiljan bio u tom naumu.

James je kao hvatač bio vrlo uspješan u srednjoj školi pa su ga neki stručnjaci još 2005. opisivali kao igrača koji bi sigurno bio sposoban igrati sveučilišni football u prvoj diviziji, dok ga je još više hvalio bivši igrač Packersa Mark Murphy koji ga je 2009 usporedio s Jerryjem Riceom koji je jedan od najvećih hvatača u povijesti NFL-a.

Ipak se sezona 2011/12 u NBA odigrala i James se vratio košarci. U toj je skraćenoj sezoni s Miami Heatom osvojio svoj prvi od tri NBA naslova. James se sličnoj sudbini nada i za tekuću sezonu od koje još nije odustao, a njegovi su Lakersi jedni od glavnih favorita za naslov

"Svi mi u Lakersima želimo igrati, definitivno nisam digao ruke od sezone. Dosta igrača koje znam želi igrati, mi obožavamo košarku i znam kako inspiriramo cijeli sport. Želimo vratiti košarku navijačima što je prije moguće. Nisam bio sretan zbog mogućnosti igranja bez navijača, ali sada to želim, samo želim što prije biti na parketu", kazao je James.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!