Automoto

Organizatori VN Velike Britanije: 'Nema utrke u Silverstoneu s trenutnim mjerama karantene'

Matej Kačan • utorak, 19.05.2020.
Organizatori VN Velike Britanije: 'Nema utrke u Silverstoneu s trenutnim mjerama karantene'

Organizatori Velike Nagrade Velike Britanije u Silverstoneu su kazali kako nema mogućnosti da se utrka u Silverstoneu održi ako britanske vlasti ne učine iznimku u mjerama karantene za Formulu 1...

Nažalost, održavanje VN Velike Britanije u legendarnom Silverstoneu se čini sve više nemoguće. Britanska vlada ima stroga pravila karantene za putnike koji dolaze iz inozemstva od 14 dana, a to praktički onemogućava bilo koju F1 ekipu da na vrijeme stigne na teritorij Velike Britanije i pripremi se za utrku.

"14-dnevna karantena bi učinila nemogućim održavanje VN Velike Britanije ove godine. Također, to bi bio veliki udarac na doslovne desetke tisuća poslova koji su vezani uz F1 i dobavljače. Mi bi u Veliku Britaniju doputovali u avionima koji su rezervirani za F1, svi bi se testirali i karantena je potpuno nepotrebna. Ako će se elitni sport vraćati na TV, moraju se učiniti neke iznimke", kazao je glasnogovornik F1.

Britanske vlasti još nisu komentirale ove izjave, ali se čini da bez nekih odluka i presedana utrke u Silverstoneu neće biti. Ovakva pravila karantene ne prijete samo Formuli, već su i ozbiljna opasnost za Uefine planove da se Liga prvaka odigra u kolovozu.

Kako prenosi BBC, plan Formule 1 je sezonu započeti s dvije utrke u Austriji 5. i 12. srpnja, a nakon toga su se trebale održati i dvije u Silverstoneu koje će se očito morati odbaciti, a moguće je da ih zamijene druge utrke u Europi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!