Nogomet

Marin: 'Jovićevića jako dobro poznajem i boljeg izbora od njega za ovu poziciju nema'

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.05.2020.
Marin: 'Jovićevića jako dobro poznajem i boljeg izbora od njega za ovu poziciju nema'
Foto: Pixsell

Antonio Marin naporno radi i nada se kako će ovo biti sezona iskoraka. Na klupi je Igor Jovićević, a on najbolje zna kako ga koristiti i koliki su Marinovi dosezi...

Kao i najveća većina nogometaša, Antonio Marin jedva je dočekao kraj agonije i početak treninga. Svjestan je koliko se prije olako shvaćalo to što mogu igrati.

"Sjajno se osjećam i nisam jedini. Jedva smo dočekali treninge i loptu u nogama makar u ovim međusobnim utakmicama. Od malih nogu nisam bio toliko dugo bez treninga i ovo nam je svima olakšanje. Tek kada nečeg nemaš, shvatiš koliko ti u biti nedostaje. Neke stvari smo uzimali zdravo za gotovo i nismo bili svjesni koliko smo sretni što se bavimo onim što volimo. Neopisiv je osjećaj kada je stigla poruka da krećemo s treninzima, makar u malim grupama", kaže Marin za Sportske novosti.

Marin nije htio posebno komentirati situaciju oko smanjenja ugovora dok je ipak prokomentirao odnos s Nenadom Bjelicom.

"Ademi je već sve odgovorio i ne bih tu imao što za dodati. Dinamo je institucija, a mi smo svi prolazni, netko ostane duže, a netko kraće. Što se tiče Bjelice, kao što je on očekivao više od mene, tako sam i ja možda očekivao više od njega. Želim mu svu sreći i hvala mu na pažnji i energiji koju mi je poklonio. Na još nekim stvarima pokazao je da mu je stalo do mene, dao mi je i neke knjige koje mi mogu pomoći, sve sam ih pročitao", dodaje Marin.

Sada je na klupi Igor Jovićević kod kojeg je Marin igrao jednu od ključnih uloga.

"Jako dobro ga poznajem i bolji izbor od njega jednostavno nema. Nosi Dinamo u srcu i zna sve o klubu, a kod njega sam na treningu osjetio i koliko je stručan i s koliko energije dolazi svom poslu. Ja u glavi imam posloženo tako da do minutaže ne dolazim preko novina nego na travnjaku, vrijeme je da napravim iskorak. Nije lako igrati u Dinamu gdje je konkurencija ogromna, ali to me tjera da budem još bolji. U nižim kategorijama se možeš još švercati, ali ovi te odmah preskoče. Meni je konkurencija Oršić koji je trebao na Europsko prvenstvo i o kojem mislim sve najbolje, Orša je pokazao koliko znači Dinamu. No bit će dosta utakmica i nadam se minutaži."

Osim Marina tu je još niz iznimno talentiranih mladih igrača koji kucaju na vrata prve momčadi.

"Želim se nametnuti treneru i izboriti veću minutažu. Tu je još dosta mladih igrača, svake sezone netko odlazi pa netko novi dođe. Sve su to sjajni momci s kojima igram godinama i stvarno mislim da svatko od njih zaslužuje priliku u prvoj momčadi. Možda je baš to generacija koja može napraviti čudesa."

Dinamovi juniori stvarno nemaju sreće s Ligom prvaka. Sjećamo se kako ih je izbacio slučaj Fintić pa su prošle sezone prosuli prolaz protiv Chelseaja, a sada ih je u četvrtfinalu zaustavila pandemija.

"Imamo neke informacije da UEFA nije odustala od natjecanja i da se traži pravi model. Možda naprave neki turnir, bilo bi lijepo da to odigramo, a ne da ostane zapisano da smo ovako stali u četvrtfinalu."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!