Košarka

Disney World u Orlandu favorit za lokaciju nastavka NBA sezone

Matej Kačan • četvrtak, 21.05.2020.
Disney World u Orlandu favorit za lokaciju nastavka NBA sezone

Način na koji će se NBA sezona sve više dobiva svoj obris, a to bi po pisanjima ESPN-ovih novinara trebao biti Disney World u Orlandu kao jasan favorit koji će ugostiti svih 30 ekipa...

Ako se NBA sezona nastavi, vrlo je izgledno da će se igrati na jednoj, neutralnoj lokaciji kako bi ekipe što manje putovale i riskirale zarazu koronavirusom. U početku je ideja zatvorenog "balončića" odbijana, ali se očito svi mire s činjenicom da bez navijača nestaje i ona prava prednost domaćeg terena.

Ako se bude igralo na jednoj neutralnoj lokaciji, postoje dva izrazita favorita - Las Vegas i Disney World u Orlandu. Prema pisanju američkih novinara, Disney World je čak počeo s preuređivanjem svojih hotela kako bi mogli primiti 30 ekipa i sve potrebno osoblje pa se čini kako je Florida favorit za mjesto završetka NBA sezone.

No liga i dalje razmatra sve formate, pa tako i podjelu domaćinstva na obje spomenute lokacije. Prema izjavi povjerenika Adama Silvera odluka bi trebala stići brzo jer je on 12. svibnja kazao kako će liga odlučiti za dva do četiri tjedna. Prema ESPN-u, Silver i vlasnici klubova su se odlučili za opciju kampusa te bi sve ekipe bile na jednom mjestu kako bi se smanjio rizik za javnost, ali i same igrače i ekipe.

Taj je koncept prezentiran još u ožujku, a tad su u igri navodno bili i Bahami. ESPN također javlja da NBA sprema protokole koji će omogućiti povratak igrača u klubove koji nisu iz njihovih gradova, a to bi se moglo početi događati već 1. lipnja pa je nastavak NBA sezone na radost svih ljubitelja ipak izgledan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAKoronavirus
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!