Košarka

Prekinuto grčko košarkaško prvenstvo, 'zeleni' prvaci za zelenim stolom!

Matej Kačan • četvrtak, 21.05.2020.
Prekinuto grčko košarkaško prvenstvo, 'zeleni' prvaci za zelenim stolom!

Zbog koronavirusa je odlučeno da se grčka HEBA Basket liga prekida, a za zelenim stolom je po trenutnom stanju tablice postao Panathinaikos kojem je to 38. naslov...

Još je jedna velika europska liga platila danak koronavirusu i pauzi. Na video konferenciji predstavnika klubova u grčkoj HEBA Basket ligi odlučeno je da se sezona prekida, a prvakom je proglašen Panathinaikos.

Atenski "zeleni" su na tablici prvi nakon 20 kola s omjerom 18-2, dok je drugi AEK sa 16-4, a klubovi su ocijenili da je to dovoljna zaliha kako bi se Panathinaikosa proglasilo prvakom. Osim toga, dvije prvoplasirane ekipe iz druge lige će ostvariti promociju u prvi rang te će HEBA liga sljedeće sezone brojati 16 klubova.

Iz prve lige neće ispasti nitko pa su se na taj način spasili solunski velikani PAOK i Aris koji su u trenutku prekida okupirali dno tablice. Također, liga razmatra mogućnost pomoći svakom klubu od 200 tisuća eura kako bi mogli sudjelovati u ligi i ispoštovati ugovore koji se potpisuju s igračima.

Sigurno je Panathinaikosu ove sezone u toj odluci pomoglo i odsustvo velikog rivala Olympiakosa koji je izbačen iz lige nakon incidenta prošle sezone te nastupa isključivo u Euroligi.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!