Košarka

NBA ekipe žele i trenirati na zatvorenoj lokaciji

Matej Kačan • subota, 23.05.2020.
NBA ekipe žele i trenirati na zatvorenoj lokaciji

Nakon što je ideja igranja NBA sezone na jednoj zatvorenoj i izoliranoj lokaciji sve izglednija, neke NBA ekipe se raspituju oko mogućnosti održavanja trening kampa na tim lokacijama...

Uistinu izgleda kako je briga NBA ekipa za zdravlje svojih igrača i lokalne zajednice velika i ozbiljna jer je nekoliko ekipa poslalo upit ligi da trening kampove odrade na neutralnoj lokaciji. NBA razmatra igranje lige do kraja u Las Vegasu ili Disney Worldu na Floridi, a ekipe iz New Yorka, Bostona i Toronta žele tamo odraditi i kamp.

To su mahom franšize iz gradova u kojima i dalje postoje mjere ostanka kod kuće pa na taj način žele zaštiti svoje igrače i osoblje i izbjeći dvostruke izolacije - kad se skupe u gradovima ekipa i kad stignu na izoliranu lokaciju.

Prema NBA planu, ekipe bi svoje igrače mogle okupljati od 1. lipnja, a ove su se franšize javile zbog posebnih pravila. Tako bek Raptorsa Kyle Lowry ima specifičan problem jer trenutno privatno trenira u Philadelphiji te bi po povratku u Toronto morao u dvotjednu izolaciju.

Tijekom tog vremena nema garanciju vlasti u Torontu da smije koristiti klupske prostorije za trening pa bi baš prije kampa imao dva tjedna pauze u kojima može izgubiti mnogo napretka u treningu i riskirati ozljedu po početku kampa. Baš takve situacije se nastoje izbjeći pa ekipe žele da igrači odrade kamp na tim neutralnim lokacijama i prođu samoizolaciju jedan put.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!