Košarka

Isiah Thomas: 'Jordan mi nije bio konkurencija, bili su to Bird i Magic'

Branimir Korać • nedjelja, 24.05.2020.
Isiah Thomas: 'Jordan mi nije bio konkurencija, bili su to Bird i Magic'

Iako je i u osamdesetim godinama prošlog stoljeća vodio teške bitke s Chicago Bullsima, Isiah Thomas smatra kako je njegova prava konkurencija bila drugdje...

Isiah Thomas i Michael Jordan vodili su neke epske bitke, no Thomas ne vidi Jordana kao glavnog konkurenta.

"Kada smo bili još uvijek mladi i zdravi, od 1984. do 1990., brojevi govore za sebe. Jordan mi nije bio konkurencija, moja konkurencija bili su Bird i Magic jer smo pokušavali uhvatiti Celticse i Lakerse. Chicago i Jordan u tom razdoblju, prije moje operacije zapešća, jednostavno nisu bili konkurencija", kaže Thomas.

Celtice Thomas posebno cijeni, njih vidi kao uzore i mentore od kojih je mogao puno naučiti.

"Kada je Boston bio na svom vrhuncu, mi smo ga namučili, ali bio je bolji od nas. Kada su postali stariji i načetiji, uspjeli smo ih dostići. Iz toga smo naučili da se uvijek u svim pričama oko naslova prvaka u tom razdoblju spominje Boston. Celticsi su bili naši učitelji i mentori, oni su nam stvarno pokazali kako se pobjeđuje. Nanosili su nam pravu glavobolju."

Osim Celticsa tu su naravno i Lakersi koji su u to vrijeme bili također vrlo moćni.

"Kada smo ušli u finale i napokon ih pobijedili, onda sam pronašao još jednog mentora u Magicu Johnsonu. Učio sam kako osvojiti titulu NBA prvaka puno sam naučio o Lakersima i Celticsima. Uvjeren sam ako pogledate finala s Lakersima i Celticsima, bio sam tamo i to ne kao navijač nego kao student koji je skupljao zabilješke. Koji je učio ne samo kako biti NBA igrač već kako biti pobjednik. To smo i postali, bili smo prvaci i prilično dominantni u svom razdoblju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!