Nogomet

Rožman: 'Spremni smo za postkorona eru, a za ovu utakmicu nema alibija'

Mihaela Bradovski • petak, 29.05.2020.
Rožman: 'Spremni smo za postkorona eru, a za ovu utakmicu nema alibija'
Foto: Pixsell

Rijeka u nedjelju u polufinalu Kupa dočekuje Osijek, a Simon Rožman nada se kako su na Rujevici stvorili pretpostavke za dobar nastup i prolaz u finale...

Rijeka se vraća natjecateljskim utakmicama nakon specifičnog i neobičnog pripremnog razdoblja. Simon Rožman kaže kako u nedjelju nema izgovora i njegovi igrači moraju odigrati pravu utakmicu.

"Moramo biti spremni i tako se i ponašamo ovih dana. Sve ide po planu i igrači su svjesni da nam je prva utakmica jako bitna. Mislim da smo spremni za ovu postkorona eru. Dovoljno smo razgovarali o svemu, a za ovu utakmicu nema alibija, moramo odigrati na najbolji mogući način i u tom smjeru nam ide sva priča."

Odmah na startu nastavka slijedi jako težak i važan dvoboj. Na Rujevicu dolazi Osijek u borbi za finale Kupa.

"Nije idealno da krećemo s tako važnim susretom, ali kako nama tako i njima. Znamo da igramo protiv jako iskusne ekipe s odličnim pojedincima. Međutim moramo se okrenuti prema sebi jer nemamo puno informacija što su protivnici radili u ovim pripremnim utakmicama, nemamo niti snimke. Razmišljamo kako biti što bolji u svim fazama igre. Mislim da će neki sitni detalji odlučiti ovu utakmicu. Mi moramo sve napraviti da stvorimo uvjete za ulazak u finale."

Igrat će se pred praznim tribinama što je za Riječane svakako veliki hendikep.

"To je veliki hendikep za nas, ali to spada pod ove nove mjere i tako se trebamo ponašati. Na Rujevici je u zadnje vrijeme bila odlična atmosfera i to je davalo igračima vjetar u leđa, ali na to smo se sada navikli i tu nema nikakvih alibija nego na terenu moramo pokazati kakva smo ekipa."

Što se tiče ozljeda, tu nema nekih velikih problema i Rijeka u dobrom stanju dočekuje ovaj susret.

"Imamo manjih poteškoća, ništa posebno, dva-tri igrača su na granici i propustili su par treninga, ali inače su svi tu, jako fokusirani i rade maksimalno. Mogu ih pohvaliti, odabrat ćemo prvih 11 za koje mislimo da će pružiti najviše. Svi igrači s klupe dat će svoj dio energije, sada imamo pet izmjena. Žao mi je svih onih što će ostati na tribini jer bi i o ni zaslužili biti na klupi. Najvažnije je biti ovih 90 minuta na najvišoj razini."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!