Nogomet

Stipić izdiktirao prvih 11: 'Oni su to zaslužili svojim zalaganjem i daju mi najbolji osjećaj'

Branimir Korać • petak, 29.05.2020.
Stipić izdiktirao prvih 11: 'Oni su to zaslužili svojim zalaganjem i daju mi najbolji osjećaj'
Foto: Pixsell

Trener Slaven Belupa Tomislav Stipić otklonio je sve nedoumice i ima postavu i taktiku s kojom će se suprotstaviti Lokomotivi u polufinalu Kupa...

Nogomet se vraća na hrvatske travnjake, a trener Slaven Belupa Tomislav Stipić pun energije i zanimanja dočekuje dvoboj polufinala Kupa protiv Lokomotive.

"Osjećam se predivno, pun elana, pun znatiželje, tko me poznaje, zna da se definiram kroz nogomet, situacije i posao te atmosferu u kojoj se nalazim. Ovo je velika utakmica za nas koja mi daje dodatnu energiju i dodatnu hrabrost kako bi otišli još korak dalje. Osjećam se jako ugodno, svoj na svom."

"To su momci za koje se nadamo da će nas odvesti korak dalje. Svi se brinemo za njih, gledamo da im ugodimo, da ih ohrabrimo, ispravimo im greške... Nadam se da to dobro radimo, imamo pravi miks iskustva, mladosti, agresivnosti, poniznosti i mislim da od ove naše ekipe možemo puno toga dobroga očekivati."

Za razliku od prvenstva, ovdje nema mjesta za popravak, u Kupu je svaki krivi korak koban.

"HNL i Kup su dva sasvim različita natjecanja. HNL imate 36 utakmica u sezoni, a u Kupu je biti ili ne biti i samo se rezultat pamti. Ovdje nemate kao u umjetničkom klizanju ocjene za umjetnički dojam, morate jednostavno ići na rezultat. U HNL-u smo se od prvog dana rada fokusirali na ostanak, a ovdje imamo priliku preko Kupa doći do Europe i dovesti tu specifičnu pozitivnu atmosferu u Koprivnicu."

Nekih nepoznanica nema, Lokomotivu jako dobro poznaje kao što i ona poznaje njegovu momčad.

"Nema nepoznanica među klubovima u HNL-u, igra se četiri puta međusobno i već sam imao iskustvo dva puta s Lokosima. Jednom smo ih dobili kod kuće i jednom nesretno izgubili u gostima. Oni će ostati vjerni sebi i igrati kao i dosad, jednako kao i mi."

Stipić je spremno izdiktirao i sastav s kojim će ući u ovu utakmicu.

"Zadnji dan pred utakmicu sam uvijek opušten jer sam već donio svoje odluke i čist sam i fokusiran. Prije zadnjeg treninga imam svojih prvih 11. Igrat ćemo u formaciji 3-1-4-2, a Lokomotivu očekujemo u njenih 4-2-3-1. Filipović, Mikulić, Paracki, Međimorec, Goda, Bačelić-Grgić, Glavčić, Lulić, Bogojević, Krstanović, Jeffren i imamo hitnu pomoć na našoj klupi gdje će biti šest igrača i jedan golman, a oni će se danas nakon treninga iskristalizirati. Ovih 11 je zaslužilo svojim zalaganjem nastup u ovom susretu, daju mi najbolji osjećaj da su spremni, željni, izbalansirani i voljni. Ovo je sutra u 20:15 uvjeren sam najboljih prvih 11, ali naravno jako nam je potrebna i komponenta s klupe jer će biti velika potrošnja."

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!