Automoto

Britanska vlada dala dopuštenje za Silverstone, utrka u Brazilu s gledateljima?

Matej Kačan • ponedjeljak, 01.06.2020.
Britanska vlada dala dopuštenje za Silverstone, utrka u Brazilu s gledateljima?

Dobre vijesti i glasine stižu iz svijeta Formule 1 gdje se očito napokon dogovorilo s britanskim vlastima oko utrke u Silverstoneu, a u studenom se VN Brazila planira održati pred gledateljima...

Nakon javnih zamolbi i apela glasnogovornika Formule 1 i intervencije britanskog premijera Borisa Johnsona osobno, čini se kako će tamošnje vlasti ipak učiniti iznimku u mjerama sigurnosti za karavanu Formule 1 što bi omogućilo održavanje VN Velike Britanije u Silverstoneu.

Prema mjerama Vlade koje bi trebale biti službeno objavljene uskoro, sportovi i sportaši će ulaziti u iznimke pravila da ljudi koji ulaze u Veliku Britaniju moraju u samoizolaciju 14 dana. Ta bi iznimka omogućila i održavanje Lige prvaka u Engleskoj u kolovozu.

"Apsolutno podržavamo pokušaje da se elitni sport nastavi i podršku Vlade u povratku utrkivanja. Nastavit ćemo bliski dijalog s njima u narednim tjednima dok traju pripreme za povratak sezone u srpnju", kazali su iz F1.

Sezona bi tako trebala krenuti 4. srpnja u Austriji gdje će se voziti dvije utrke, a onda slijede dvije u Velikoj Britaniji. Tome dodajmo izvještaje njemačkih medija da organizatori jedne od posljednjih utrka, one u Sao Paolu, planiraju održati utrku ispred gledatelja na tribinama.

Šef organizacije utrke Tamas Rohonyi je sam potvrdio da se radi na planovima održavanja pred punim tribinama. Utrka bi prema sadašnjem, još neslužbenom kalendaru, trebala na rasporedu biti 15. studenog do kad bi se situacija već trebala normalizirati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!