Nogomet

Bartolec do prvijenca u dresu Kopenhagena

Matej Kačan • ponedjeljak, 01.06.2020.
Bartolec do prvijenca u dresu Kopenhagena
Foto: Pixsell

U povratničkom 25. kolu danske Superlige je Kopenhagen u gostima svladao Lyngby s 4:1, a posljednji je pogodak na utakmici postigao Karlo Bartolec kojem je to prvijenac u dresu danskog velikana...

Povratkom nogometa u sve više zemalja se u akciju vraćaju i hrvatski nogometaši koji su prije pauze zbog koronavirusa mahom bili u sjajnoj formi. Tako je povratak lige u Danskoj donio i nove obveze za Karla Bartoleca koji se nogometu vratio na najbolji mogući način.

Lyngby BK - FC Kobenhavn Rezultati uživo

Njegov Kopenhagen je 4:1 pobjedom na gostovanju kod Lyngbyja nastavio svoju borbu i pokušaj hvatanja Midtjyllanda koji je na prvom mjestu, a hrvatski desni bočni je svoj prvijenac u dresu danskog velikana postigao u sudačkoj nadoknadi.

Bartolec je u igru ušao u 88. minuti, a u četvrtoj minuti nadoknade je iz indirektnog slobodnog udarca prizemno pucao, a lopta je na putu prema vratima pogodila nekog u bloku te je prevarila domaćeg vratara. Tako je Hrvat postavio konačan rezultat.

Bartolec je u Kopenhagen stigao iz Nordsjaellanda, a vo mu je bio 17. ligaški nastup. Njegova momčad nakon 25 kola zaostaje devet bodova za prvim mjestom. Dodajmo tome da se nogometu vratio i Matej Delač u dresu Horsensa. Njegova je ekipa išla u goste baš vodećem Midtjyllandu te je sačuvala netaknutu mrežu.

Vodeća je momčad dominirala te je uputila čak 17 udaraca prema Delačevim vratima, ali he hrvatski golman imao posla kod tek tri udarca te je sve obavio kako spada. Njegov je Horsens došao do jednog pogotka i vrijedna tri boda kolo prije završetka regularnog dijela sezone i dijeljenja lige na dvije skupine.

FC Midtjylland - AC Horsens Rezultati uživo

Danska, Superliga, 25. kolo:
Lyngby - Kopenhagen 1:4
Midtjylland - Horsens 0:1

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!