Nogomet

Suigrač Vranješa uhvatio za vrat, Livaja strijelac u vrućem derbiju

Matej Kačan • nedjelja, 07.06.2020.
Suigrač Vranješa uhvatio za vrat, Livaja strijelac u vrućem derbiju
Foto: Pixsell

Grčki nogomet se vratio vatrenim derbijem između AEK-a i Panathinaikosa u kojem je pogodak zabio Marko Livaja, a susret je obilježio incident između Danielea Verdea i Ognjena Vranješa...

Da je po povratku nogometa u Grčkoj dopušten ulazak navijača na stadione, susret AEK-a i Panathinaikosa bi se sigurno dugo pamtio. Atenski derbi ova dva ljuta rivala ponudio je kontroverzu među suigračima iz AEK-a, a hrvatske ljubitelje nogometa će razveseliti pogodak Marka Livaje.

Nakon višemjesečne stanke se nogomet vratio u Grčku i to bez gledatelja te uz obveznu pauzu na polovici svakog poluvremena. Tako je u 23. minuti tijekom takve pauze došlo do fizičkog sukoba između Danielea Verdea i Ognjena Vranješa. Verde je uhvatio kontroverznog bosanskohercegovačkog igrača za vrat.

AEK Athens - Panathinaikos Rezultati uživo

Igrači su ih brzo razdvojili, ali je Vranješ sve pokazao prostrjelnim pogledom prema suigraču. Što se samog nogometa tiče, ni tu nije nedostajalo uzbuđenja. Panathinaikos je u vodstvo doveo Macheda u 65. minuti, 13 minuta nakon što je istom igraču prvi pogodak poništio VAR zbog prekršaja u napadu.

No u 75. se za AEK-ov bod pobrinuo Livaja. Hrvatski je napadač na rubu kaznenog prostora primio loptu od Oliveire te se lijepo okrenuo i poentirao za 1:1. AEK je ovim bodom došao do 52, koliko ima i drugoplasirani PAOK koji je kažnjen s oduzimanjem sedam bodova.

Panathinaikos je četvrti, a valja napomenuti da je ovo Livaju bio sedmi pogodak u ligi, a ukupno 11. u sezoni.

Grčka, Superliga, 27. kolo:
AEK - Panathinaikos 1:1

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sehic08.06.2020. u 10:40
    "hrvatske ljubitelje nogometa će razveseliti pogodak Marka Livaje" Ljubitelje hrvatskog nogometa valjda? Ja sam hrvatski ljubitelj nogometa ali mi je apsolutno svejedno da li će Livaja dati gol
    sehic