Nogomet

Bosančić: 'Ovo je drukčiji Hajduk nego pod Burićem, možemo zaprijetiti svakom'

Matej Kačan • utorak, 09.06.2020.
Bosančić: 'Ovo je drukčiji Hajduk nego pod Burićem, možemo zaprijetiti svakom'
Foto: Pixsell

Igrač Istre i bivši nogometaš Hajduka Petar Bosančić je najavio susret te dvije momčadi u četvrtak u sklopu drugog kola nakon pauze zbgo koronavirusa...

Nastavak HT Prve lige donijet će susret Hajduka i Istre 1961, ekipe koje su po mnogočemu oprečne. Hajduk je u borbi za drugo mjesto, dok su Istrani u borbi za ostanak, a potpuno suprotno su im završili i susreti u povratničkom kolu.

Hajduk nije pružio dobru partiju, ali je ipak pobijedio Inter duboko u nadoknadi, dok je Istra u većini susreta protiv Rijeke bila ravnopravan, pa čak i bolji suparnik, ali je s 3:1 morala potpisati kapitulaciju. Susret ove dvije ekipe je najavio Petar Bosančić koji je iz Hajduka 2018. otišao u Istru, a za početak se osvrnuo na utakmicu s Rijekom.

"Znali smo što nas čeka s Rijekom, igrali smo protiv nje i prijateljski susret prije nastavka sezone te so ih pokušali svesti na minimum. Zabili su nam tri pogotka iz četiri udarca, a mi smo u nekim trenucima mogli utakmicu dovesti u egal. Cijelu sezonu je tako, uvijek nam malo nedostaje. Nadam se da ćemo isprovocirati sreću i da će nam se sve vratiti u finišu sezone", kazao je Bosančić za Dalmatinski portal.

Težak raspored se nastavlja jer već u četvrtak slijedi susret s Hajdukom, još jednom ekipom kojoj nasušno trebaju bodovi u borbi za drugo mjesto i Ligu prvaka.

"Imamo dva-tri dana za okrenuti se Hajduku, svi smo ga gledali protiv Intera. Znamo što očekivati, ali to nije bila prava slika Hajduka, bez gledatelja i bez jedne pripremne utakmice. Ali vidjeli smo neke ideje. Šteta što se navijači neće vratiti već u ovom kolu, na Drosini je uvijek dobra atmosfera, posebno protiv Hajduka. Moramo se prilagoditi na situaciju i dati maksimum bez navijača."

Hajduk i Istra su već odigrali tri susreta ove sezone, a Puljani su se pokazali kao vrlo težak zalogaj za Hajduk. Imaju Bijeli dvije pobjede uz remi, ali je svaki put bilo čvrsto i neizvjesno.

"Na Poljudu je bilo otvaranje sezone, bio je sporan prvi gol nakon kornera, a u Puli smo igrali dobro. No to je bio Burićev Hajduk, ovo je Hajduk s drugačijim trenerom i sistemom. Bit će drukčija utakmica, igramo kod kuće i moramo se spremiti maksimalno jer je svaki bod bitan."

Geografska odvojenost Splita i Osijeka od ostatka klubova u ligi se vidi na rezultatima pa su te dvije momčadi slabije u gostima, a Bosančić i tu vidi šansu za Istru. No jasno je da će Istra pokušati svesti susret na to da ga odluči jedna situacija.

"Oni imaju sedam sati vožnje do Pule, nije zgodan taj put. Mislim da njihov dan odmora neće igrati važnu ulogu, ovo su tek prve utakmice nakon tri mjeseca i svi smo se pripremali za ovo. Pokazali smo da sa svakim možemo igrati i prijetiti. Imamo dobre stvari u svojoj igri poput kontre. Svaka utakmica je priča za sebe, svede se na jedan detalj. Nekad je to individualna greška, nekad prekid", poručio je Bosančić za kraj.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!