Nogomet

Tudor: 'Ako mislimo da moramo biti prvaci i zabijati pet-šest komada Interu, onda smo na krivom putu'

Mihaela Bradovski • utorak, 09.06.2020.
Tudor: 'Ako mislimo da moramo biti prvaci i zabijati pet-šest komada Interu, onda smo na krivom putu'
Foto: Pixsell

Hajduk u četvrtak gostuje u Puli gdje igra protiv Istre 1961, a Igor Tudor uoči tog dvoboja morao se vraćati i na susret s Interom usput nezadovoljan kako je ta pobjeda predstavljena u javnosti...

Hajduk se vratio nogometu susretom protiv Intera na Poljudu. Slavio je 2:1, teškom mukom, ali Igor Tudor nije bio posebno nezadovoljan.

"Mogu ponoviti što sam rekao, prva utakmica nakon dva mjeseca, bez publike i igrači su imali neki čudan osjećaj što je i očekivano. Normalno da to nije naša najbolja partija, ali i na toj utakmici trebali smo zabiti 4-5 golova što nije malo. Inter je odigrao jedan od najvećih bunkera što sam vidio, naša pobjeda je čista, zaslužena i potvrđena. Ta je utakmica dokaz da je VAR dobrodošao i da nije bilo njega, Hajduk bi bio oštećen. Vidim puno negative, a malo pozitive, bilo je tu i dobrih stvari, tri mlada igrača, Brnić je namjestio i gol. To je 90 minuta bila opsada na jedan gol, a po pričama ispada da je Hajduk igrao ravnopravno s Interom i sudac je ukrao. Što nije istina i to me smeta. Normalno da to nije bila briljantna utakmica, ali da će biti toliko negative, nisam očekivao. Tim momcima nije ni lako nositi dres Hajduka, sve je super lijepo kada si mlad i potencijal, ali kada obučeš taj dres protiv bilo koga, on ima svoju težinu. I bez 3-4 onih važnih koji nisu bili na nivou, dobili smo utakmicu."

Već je dobro poznato kako Hajduku nedostaje onaj pravi klasični napadač, a on bi trebao stići vrlo brzo.

"Već smo doveli jednog napadača koji će biti tu za mjesec dana, a ići ćemo po još jednog. Mi nemamo pravog golgetera, a trebali bi imati dva ili tri. To ne umanjuje vrijednost ovih igrača, ali u ovakvim utakmicama s totalnom dominacijom, uvijek ti treba taj pojedinac koji će zabiti na klasu i znanje. Oni koji to inače rješavaju, što zbog gustoće i prve utakmice, nisu ga mogli ubaciti. Smeta me ta negativnost, kao da se zadnjih deset godina ovdje pobjeđuje s 5:0 i igra se neki atomski nogomet. Igrao sam u jednom klubu na sjeveru Italije i znate koliko sam imao godišnje utakmica s 1:0? Pa jedno desetak. I doma s Brescijom i Udineseom, a tamo je igrao i neki Zidane, jedan Nedved, ali 1:0, super, idemo dalje. Ovdje sada više nije dobro ni 2:1. Idemo gledati i pozitivnije stvari"

Tudor je potvrdio i da će na golu ostati Posavec iako je primio kiks gol protiv Intera i skoro primio jedan s protivničke polovice.

"Radimo na tome da se poboljša kvaliteta svega što se tiče kluba. Što se tiče pritiska i negative, tako je kako je. Trebamo malo gledati i čašu kao napola punu. Ako mislimo da moramo biti prvaci i zabijati pet-šest komada Interu, onda smo na krivom putu i krivom tragu, onda tu nešto ne štima."

Hajduk u gostima ne bilježi dobre rezultate, ali to Tudora ne čudi.

"U ovoj ligi samo Dinamo dobiva u gostima. Ne znam koliko Osijek i Rijeka imaju gostujućih pobjeda. To je tako. U Serie A jedino Juventus i Inter dobit će redom u gostima, ali Milan neće. Fiorentina ne može, ali ni Napoli. Dobit će povremeno, ali ovi će dobiti svaki put."

Slijedi Istra 1961 koja je pokazala dosta toga dobroga protiv Rijeke unatoč porazu.

"Rijeka je vodila, a dva puta je došla u 16 metara. Istra ima dobru organizaciju, mogla je i okrenuti u zadnjih 20 minuta. To je ekipa koja ima glavu i rep, Hajduku nije lako s njom, posebno tamo."

"Svaka utakmica u HNL-u je teška. Imaju svoje kvalitete, ne vjerujem da će to biti tako tvrd bunker kao Interov, to je bilo ala Cholo Simeone. Imaju svoje kvalitete u kontri s dobrim igračima u sredini, plus naši bivši mladi igrači koji će biti motivirani. Naš cilj su tri boda, idemo puni samopouzdanja i pokazati da smo bolji."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!