Nogomet

Mance: 'Naši igrači zaista su bili žrtve nerazumnih startova u ove tri utakmice'

Branimir Korać • utorak, 16.06.2020.
Mance: 'Naši igrači zaista su bili žrtve nerazumnih startova u ove tri utakmice'
Foto: Pixsell

Rijeka dočekuje Lokomotivu u 29. kolu HT Prve lige i pokušat će doći do sva tri boda. Važan je to susret, kako za Rijeku, tako i za Lokose...

U prošlom kolu Rijeka je u Varaždinu odigrala bez pogodaka protiv istoimenog domaćina, bilo je dosta stvari koje nisu bile dobre. Ispustila je drugo mjesto, ali nema razloga za brigu.

"Nema uzbune, mi smo prvi cilj ostvarili ulaskom u finale Kupa i sada idemo utakmicu po utakmicu te pokušavamo ispraviti što treba u hodu. Prvenstvo je maraton koji traju 36 kola i vidjet ćemo gdje ćemo doći", mirno će Ivan Mance u emisiji Pod stijenama Kantride.

Drugo mjesto donosi Ligu prvaka, ali ne i trofej, Dinamo je ipak nedodirljiv.

"Apsolutno znači puno drugo mjesto. U redu, broje se trofeji, oni najviše vesele sve u sportu, ali ako već ne možemo biti prvi, imamo se pravo nadati u drugo mjesto. Naglasak je ove sezone pružiti priliku i nekim mladim igračima, to ide sjajno, 4-5 igrača igra jako puno i to je nešto što je dugoročno dobro. Pokazali smo da imamo kvalitetu u tim mladim igračima koji se mogu uklopiti u momčad koja se bori za trofeje."

Gorgon, Andrijašević i Štefulj u ove tri utakmice našli su se na meti žestokih startova što je primijetio Mance.

"Naši igrači zaista su bili žrtve nerazumnih startova, prvo Lončar na Gorgona koji je imao novi rođendan jer mu nije pukla noga, pa onda ludi startovi u Puli gdje je Andrijašević mogao ostati bez koljena, a sve je kulminiralo na startu nad Štefulju. Ne mogu vjerovati da neki sportaš može na nekoga tako startati. Štefulj je na štakama, kost nije pukla, ali nadamo se da nisu stradali ligamenti. To nije naš cilj, ne želim da naši igrači idu na ozljede protivnika. Ne bih rekao da smo mekaniji, i mi igramo čvrsto i da nije bilo tih nekih startova protivnika koji su bili pogibeljni, ne bi tu bilo neke razlike u čvrstini startova."

Sportski direktor dodaje kako je teško bilo što prognozirati jer nitko ne igra u kontinuitetu dobro.

"Utakmice su jako čudne, puno toga se mijenja. Jedna momčad u prvih 45 minuta promašuje 4-5 zicera pa u drugom dijelu ne može izaći iz 16. Je li stvar u pauzi ili ne znam čemu, ali se osjeti. Mi smo protiv svih u zadnjih 15 minuta radili razliku, Osijek smo tu pregazili, protiv Istre pojačali gas, protiv Varaždina imali prilike."

Vraćaju se navijači, a na Rujevicu dolazi nezgodna Lokomotiva.

"Veliki nam je poticaj to što će navijači biti na stadionu i nogomet će početi ličiti na igru koju volimo. Jesmo li favoriti? To više ništa ne znači, vidite kako se utakmice odvijaju. Igramo kod kuće i želimo pobjedu, ali Lokomotiva je jako opasna s dva brza krila prema naprijed i čvrstom obranom. Da nije bitka za drugo mjesto između nas i njih, bila bi sjajna utakmica, ovako ćemo vidjeti što će treneri spremiti."

Ovi protivnici susrest će se i u finalu Kupa.

"O finalu Kupa ne treba misliti. Ostalo je puno vremena, neće biti nikakvog skrivanja jer su to momčadi koje se jako dobro poznaju. Fokusirani smo na ovu utakmicu, Kup će biti nešto sasvim drugo."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!