Nogomet

Štimac: 'Ako je uspješan čovjek poput Miškovića provjerio tvrtku kojoj su prodana prava, nemamo što sumnjati'

Branimir Korać • utorak, 16.06.2020.
Štimac: 'Ako je uspješan čovjek poput Miškovića provjerio tvrtku kojoj su prodana prava, nemamo što sumnjati'
Foto: Pixsell

Igor Štimac uvijek bez dlake na jeziku, pa tako i sada. Otvoreno o Hrvatskom nogometnom savezu, Hajduku, Davoru Šukeru, Damir Miškoviću...

S Hrvatskom je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a na prošlom SP-u Modrić, Rakitić i društvo nadmašili su ga srebrom. Igor Štimac ponosan je na uspjehe hrvatskog nogometa.

"Bili smo sposobni za zlato u Rusiji, ali u tim detaljima faktor sreće igra veliku ulogu, mi ga na primjer nismo imali u Francuskoj. Temperatura Zvonimira Bobana, nesretna pogreška kod gola pa mala pogreška Jarnija kod drugog gola, ali ponosni smo na to što smo napravili. I Luka Modrić je sam rekao koliko je za njega značio Zvonimir Boban u kojeg je gledao kao u Boga. To je najveća vrijednost, da se klinci imaju u koga ugledati", istaknuo je Štimac u Sportklubovom podcastu.

Štimac je bio na čelu reprezentacije, ali s Davorom Šukerom kao predsjednikom nije nastavio suradnju.

"Davor i ja smo bili na suprotnim stranama u mojoj kandidaturi za predsjednika HNS-a, a i nije me nogirao s mjesta izbornika. S obzirom na sve privatne probleme i zdravstvenu situaciju u toj cijeloj atmosferi, ponudio sam mandat na raspolaganje. Iako sam smatrao da mi se trebalo vjerovati, ponudio sam mandat zbog atmosfere koja se stvorila. To su bile najteže kvalifikacije u najtežim okolnostima i shvatio sam s vremenom da bi moj ostanak bio prevelik uteg za reprezentaciju."

"Nisu mene u izborima za predsjednika porazili Šuker, Mamić, a najmanje Marković koji je već bio dosta bolestan, već korumpirana država. Na kraju ja sam došao na klupu reprezentacije u trenutku kada su se u HNS-u jako bojali poraza od Srbije, a ja nisam uopće. Znao sam da će biti svakakvih priča i tekstova, bio sam toga svjestan."

Hajduk je vječita tema Igora Štimca, bio je u nekoliko navrata u klubu, a sada je daleko od njega i nema najbolje mišljenje prema vodstvu kluba.

"Hajduk može biti klub kakav je bio, ima nepresušan bazen talenta, ali za nešto više potreban je konkretan i strukturiran rad, ali ništa od toga se ne događa. Žao mi je Stanića i Tudora što se koprcaju u tome, mislim da to neće dobro završiti. Danas je pod normalno kada ti Dinamo uvali tri komada, Rijeka četiri, a mi nismo smjeli izaći iz kuće ako nismo pobijedili Dinamo. Odjednom više rezultat nije imperativ, sada su morali imperativ. Stalno se mijenja vizija, treneri, predsjednici. U klubu su u Nadzornom odboru ljudi koji su pali s kruške i nemaju veze s nogometom."

Štimac hvali Damira Miškovića kojeg vidi kao najzaslužnijeg i u pregovorima oko TV prava.

"Taj ponuđeni novac samo opravdava posao Damira Miškovića koji napravi uspješnim sve što počne. Rijeka nije imala ni za čaj, a kamoli za plaće, a on je od nje napravio prvaka, klub koji se prepoznaje i u Europi, sagradio kamp, stadion... Kantridu nije napravio samo zbog Grada Rijeke koja to nije prepoznala. Ako on koji je uspješan i puno toga je prošao kaže da je posao oko TV prava dobar, onda mi nemamo što tu sumnjati. Ali naravno, treba o nečem pisati, pa bockati Šuker pa onda još dođe i Brbić koji je uvijek protiv...."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!