HT Prva liga, 29. kolo, 16.06.2020, 18:55 h, Gradski stadion u Poljudu
Suci: Ivan Vučković (Zagreb), Jerko Crnčić (Vrbovec), Luka Pušić (Zagreb)
Hajduk
Hajduk
Mario Vušković 49'
Mijo Caktaš 74'
2:3(0:3) Varaždin
Domagoj Drožđek 19', 40'
Petar Mamić 24'
Varaždin

Obregon i Drožđek šokirali Hajduk, drugo poluvrijeme nedovoljno za povratak Bijelih

Matej Kačan • utorak, 16.06.2020.
Obregon i Drožđek šokirali Hajduk, drugo poluvrijeme nedovoljno za povratak Bijelih
Foto: Pixsell

Na otvaranju 29. gola HT Prve lige, momčad Varaždina je na Poljudu šokirala Hajduk te je sjajnim prvim poluvremenom stvorila nenadoknadivu prednost i došla do 3:2 slavlja...

Nakon dvije minimalne pobjede protiv ekipa s dna ljestvice, sreća je napokon napustila Hajduk. Odigrali su Splićani dva oprečna poluvremena protiv hrabrog Varaždina na otvaranju 29. kola, ali je ono prvo bilo kobno i nenadoknadivo pa Varaždin uzima veliku 3:2 pobjedu s Poljuda.

Trener Igor Tudor je izveo na papiru mnogo ofenzivniji Hajduk, ali se to u prvom poluvremenu nije vidjelo, dapače. Mnogo grešaka u izgradnji napada i u dodavanjima Bijelih su Varaždinci nemilosrdno koristili za kontre i poluvrijeme iz najgorih noćnih mora za Hajduk.

Počeo je Hajduk prilikom Eduoka u drugoj minuti, ali je napadač pucao loše i nakon toga Bijeli nestaju s terena, osim u slučaju kad treba napraviti grešku. Jalova je bila inicijativa domaćina, a u uraganskih 20 minuta su Varaždinci zabili čak tri pogotka i potpuno šokirali momčad koja se nada Ligi prvaka.

Sve je krenulo greškom Mujakića u 19. minuti koji loše dodaje prema Hamzi. Presječeno dodavanje je rezultiralo kontrom u kojoj je Obregon nezaustavljivo jurnuo prema vratima Bijelih, a onda poslužio Drožđeka koji nema težak posao i postavlja 1:0.

Obregon nije trebao ni početi susret jer je netom prije puta u Split zaradio ozljedu, ali je na kraju ispao prava noćna mora za obranu Hajduka. Već u 24. je 2:0, a sve su opet zakuhali Obregon i Mujakić. Igrač Varaždinaca je driblao danas lošeg stopera Hajduka, a onda je dodao Tekliću na desnom krilu.

Ovaj šalje nisku loptu paralelnu sa šesnaestercem koju na nekih 18 metara prima Petar Mamić i sjajno s lijeve strane gađa suprotni kut Josipa Posavca. Malo se nakon toga trgnuo Hajduk pa solidno prijete Dolček i Nejašmić iz daljine, ali bez uspjeha.

Nakon pola sata igre krenula je opet rapsodija Varaždina i opet u režiji Obregona. U 32. je opet krenuo u kontru koji ne koriste Drožđek i Đurasek, a tri minute kasnije je i sam pucao, ali ravno u Posavca. No u 40. minuti opet Bijeli moraju krenuti s centra, a akteri su isti

Obregon je opet prošao Mujakića, dodao za Posavca koji sjajnim driblingom izbacuje dvojicu Hajdukovaca u kaznenom prostoru i povratnom pronalazi Drožđeka koji opet ima najlakši posao na svijetu za 3:0 i svoj drugi gol, a s tim rezultatom se ide i na poluvrijeme.

Gotovo nevjerojatno zvuči činjenica da je Varaždin s vodstvom od 3:0 žalio za propuštenim prilikama na Poljudu, ali upravo tako je bilo. U drugo poluvrijeme je krenuo neki novi, mnogo ozbiljniji Hajduk koji od starta ide po povratak.

Tako u 49. nakon opsade šesnaesterca Varaždina mladi Mario Vušković prima loptu na 16 metara, biciklom vara protivnika i sjajno lijevom nogom u maniri najboljih napadača gađa suprotni kut za 3:1. No malo je nedostajalo da Varaždin u 54. potpuno riješi susret.

Opet je sijevnula kontra, gotovo pa ista kao za prvi gol, a nju je išao završiti Obregon koji se rješava Vuškovića, puca sam, ali Posavec obranom skreće loptu u stativu koja pomaže Hajduku. Kako je vrijeme išlo dalje, Varaždin je padao, skupljao se u prostor ispred Nevistića i oslanjao na kontre, a Hajduk je rastao.

Tako nakon sat vremena igre samo Nevistić spašava Varaždince od potpunog preokreta. Pucali su redom Blagaić, pa opet sjajno Vušković, a onda i Čolina iskosa, ali je heroj Varaždinaca nesavladiv. Hajduk se u posljednjih 20 minuta uglavnom oslanjao na ubačaje, a u 75. nada u bod postaje gotovo pa realnost.

Jairo je dodao za Miju Caktaša koji s malo manje od 20 metara sjajno desnicom gađa malu mrežicu za ljepoticu od pogotka i 3:2, a to znači totalnu ofenzivu do kraja i opsadu Nevistićevog gola.

Ponestajalo je vremena i Hajduku koji na kraju visokim loptama i preskakanjem igre želi do trećeg gola i boda, ali ovaj put ta taktika nije uspješna kao protiv Intera pa Varaždinci izdržavaju sve i odnose veliku, prevažnu pobjedu.

Samir Toplak je tako dobio što je poželio kad je kazao da želi da njegova momčad napada te je s tri boda zajedno s Istrom pobjegao Interu koji je na dnu sa 17 bodova. Hajduk ostaje na svojih 51 te sigurno neće 30. kolo dočekati na drugom mjestu jer bilo koji ishod utakmice Rijeka - Lokomotiva gura neku od tih ekipa ispred Bijelih.

HT Prva liga, 29. kolo:
Hajduk - Varaždin 2:3

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

HT Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3662:20+4280
2Lokomotiva 3657:38+1965
3Rijeka 3658:42+1664
4Osijek 3647:29+1862
5Hajduk 3660:41+1960
6Gorica 3644:48-449
7Slaven Belupo 3634:51-1739
8Varaždin 3629:50-2136
9Istra 1961 3627:59-3225
10Inter-Zaprešić 3632:72-4017

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!