Ostali sportovi

Hrvatska snooker liga: Tin Venos još jednom najbolji

Sportnet • četvrtak, 18.06.2020.
Hrvatska snooker liga: Tin Venos još jednom najbolji

U zagrebačkom snooker klubu Nugget, tijekom proteklog vikenda odigran je 3. ovosezonski Grand Prix turnir Hrvatske snooker lige.

Nakon što su prisilno pauzirali zbog restrikcija prouzrokovanih koronavirusom, ponajbolja 24 hrvatska igrača odigrali su još jedan interesantan turnir. Unatoč dvomjesečnom nenastupanju, nositelji su u grupnoj fazi natjecanja pokazali da i dalje predstavljaju pretvrd orah za svoje nižerangirane suparnike. Najveće iznenađenjepredstavlja poraz povremenog hrvatskog reprezentativca Saše Novaka (Mr.Q) od Krešimira Čudine (Maximum), no, unatoč tome, uspio se kao drugoplasirani uvrstiti u osminu finala.

Prvi krug eliminacijske faza natjecanja ponudio je mnoštvo dramatičnih mečeva s maksimalnim brojem frameova, a u takvim oklonostima svoj prolazak u četvrtfinale izborili su Bruno Repanić, Saša Šturbek, Alen Rašan (svi Nugget) i Luka Lepesić (Mr.Q). Time su se pridružili Tinu Venosu, Saši Novaku, Imranu Ayazu Khanu (svi Mr.Q) i Marijanu Marjanoviću (Maximum), koji su imali nešto lakši posao.

Za razliku od većine turnira najviše razine snookera u Hrvatskoj, ovaj put su gotovo svi mečevi koji odlučuju o najvišim plasmanima bili vrlo brzo okončani. Tako su Venos i Ayaz Khan bez izgubljenog framea pobijedili Repanića i Novaka, a uz gubitak jednog framea, slijedili su ih Rašan i Šturbek.

Razlika u kvaliteti ponovno je došla do izražaja i u polufinalnim mečevima, pri čemu Venos i Ayaz Khan svoj nastup u finalu ni u jednom trenutku nisu doveli pod znak pitanja, a njihovim protivnicima ostaje zadovoljstvo novih HSL trofeja, namijenjenih trećeplasiranim igračima.

Zahvaljujući inspiriranom Venosu i istovremeno pomalo indisponiranom Ayazu Khanu, niti finale nije ponudilo rezultatsku neizvjesnost te je Venos s maksimalnih 4:0 osvojio svoj novi ovosezonski pobjednički trofej i vratio prvo mjesto na godišnjoj HSL rang listi, s kojeg ga njegovi najveći konkurenti neće lako skinuti.

Na novi sraz igrači neće predugo čekati, budući da će Snooker klub Nugget kremu hrvatskog snookera ponovno ugostiti na novom Grand Prix turniru, koji je na rasporedu od 26. do 28. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!