Rukomet

Šoštarić: 'Moramo dobiti jednu veliku reprezentaciju da vidimo je li put kojim idemo dobar'

Branimir Korać • četvrtak, 18.06.2020.
Šoštarić: 'Moramo dobiti jednu veliku reprezentaciju da vidimo je li put kojim idemo dobar'
Foto: Pixsell

Hrvatske rukometašice saznale su protivnice na Europskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj. Nalaze se u vrlo jakoj skupini gdje neće biti previše prostora za pogreške...

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić imao je želju, ali ona mu se nije ispunila.

"Nema lakog ždrijeba na EP. Želio sam Rumunjsku od nositelja jer će biti dosta mlada nakon svih suspenzija koje imaju zbog dopinga i Crnu Goru."

Ždrijeb je vrlo težak i Hrvatsku očekuju susreti protiv elitnih protivnica.

"Dobili smo svjetske prvakinje, a danas svatko tko imalo prati ženski rukomet zna njihovu osnovnu postavu od vratarke Wester, preko Polman, Abbingh, Van Heijden i sjajne crte sa Snelder. Srbija je jedna od najtalentiranijih ekipa svijeta ovoga trenutka. Po meni su trebale ranije do velikog rezultata. Nema smisla nabrajati njihovu postavu, ali pogledajte crtu i vanjske igračice, od Lazović Pop, Cvijić, preko Lekić, Lisčević, pa povratnice Krpež. Mađarska je zemlja koja najviše na svijetu ulaže u rukomet. Imaju jednu laganu smjenu generacija, ali to su igračice rođene 96. do 98. koje su bile svjetske prvakinje u mlađim kategorijama. Ima tu i nešto starijih, iskusnijih. Dakle i tu je sve jasno."

Iako posao neće biti lagan, Šoštarić je uvjeren da ova reprezentacija može dobiti nekog od favorita.

"Nama je bitno da budemo zdravi. Mi moramo dobiti jednu veliku ekipu da bismo vidjeli je li put kojim idemo dobar. Mislim da mi to možemo. Raspored igranja je dobar, jer prvi susret igramo s Mađarskom, a on je na takvim natjecanjima uvijek najvažniji. Nakon toga čeka nas Nizozemska, pa Srbija."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!