Košarka

Alba praktički riješila posao, Oldenburg svladao Bamberg

Matej Kačan • četvrtak, 18.06.2020.
Alba praktički riješila posao, Oldenburg svladao Bamberg

Odigrana je druga polovica prvih utakmica četvrtfinala njemačke košarkaške BBL Lige. Alba iz Berlina je potpuno deklasirala Göttingen, dok je Oldenburg tijesno svladao Bamberg...

Nakon odigranih prvih utakmica četvrtfinala skraćene završnice njemačke BBL lige, možemo reći da znao dva polufinalista. Iako se još trebaju odigrati uzvrati, Ulm i Alba iz Berlina imaju praktički nedostižne prednosti. Ulm je u srijedu deklasirao Frankfurt s 40 poena razlike, dok je Alba u četvrtak svladala Göttingen s 93:68.

Nakon uraganske druge dionice Albe je sve bilo jasno i riješeno. Plus šest nakon prve dionice postalo je velikih 23 razlike za Albu sa sjajnih 29:12 u drugih 10 minuta. Nije ni tu stala Alba jer istom mjerom nastavlja i u trećoj na koncu koje je ogromnih 81:40 za Albu.

Uspio je Göttingen tek u posljednjoj dionici smanjiti razliku do prihvatljivih 93:68, ali se teško ima čemu nadati u uzvratu za dva dana. Alejandro Garcia Reneses je ranim vodstvom mogao ravnomjerno podijeliti minutažu, a najviše je u takvoj postavci zabio Siva s 15 poena. Kod poraženih je 11 ubacio Mihajlo Andrić.

Mnogo zanimljiviji je bio drugi susret, onaj Brose Bamberga i Oldenburga. Nakon 40 minuta stalnog, ali varirajućeg vodstva je Oldenburg slavio s 86:81, ali je prije uzvrata sve otvoreno. Vodio je Oldenburg i sa 16 poena razlike, ali je samo dvije minute do kraja Brose došao na pola koša zaostatka.

No dvije brze trice Oldenburga su bile dovoljne da dignu prednost na više od posjeda jer je Brose odgovarao dvicama, a konačan je rezultat postavljen slobodnim bacanjima nakon očajničkog pokušaja Brosea da prekršajem dođe do posljednjeg posjeda.

Najbolji je kod pobjednika bio Paulding s 20 poena, a pratio ga je sjajni Mahalbašić s 19 poena i 10 skokova uz pet asista. Brose je vukao Elias Harris s 24 poena, ali će u uzvratu trebati bolju obranu i više sreće.

U petak su na rasporedu uzvrati prvih četvrtfinala gdje se očekuje prolaz Ulma i domaćina Bayerna, dok će današnji protivnici uzvrate igrati u subotu 20. lipnja.

Njemačka BBL liga, četvrtfinale (1. utakmice):
Alba Berlin - Göttingen 93:68
Oldenburg - Bamberg 86:81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!