Nogomet

Rožman: 'Ono što smo pokazali protiv Lokomotive je nekakav putokaz kakvi želimo biti'

Mihaela Bradovski • petak, 19.06.2020.
Rožman: 'Ono što smo pokazali protiv Lokomotive je nekakav putokaz kakvi želimo biti'
Foto: Pixsell

Rijeka nije uspjela upisati pobjedu protiv Lokomotive u prošlom kolu, ali je u mnogočemu zadovoljila trenera Simona Rožmana koji tu utakmicu vidi kao ogledni primjer kakvu Rijeku želi...

Slaven Belupo je sljedeći protivnik Rijeke u HT Prvoj ligi. Simon Rožman ne očekuje lagan posao, ali vjeruje da je njegova momčad na pravom putu.

"Slaven je namučio mnoge ekipe, pogotovo ako pogledamo i zadnju utakmicu s Dinamom, bilo je to sve u egalu i jako smo svjesni gdje idemo igrati. Utakmice brzo dolaze jedna za drugom i to je možda i najbolje u ovom trenutku, nema puno vremena za neke velike analize, možda tek za male korekcije. Treba se držati onoga što si zamislio iako je normalno da ti neke ozljede stvore problem. Nama je bitno zadržati fokus i energiju, ono što smo pokazali na zadnjoj utakmici protiv Lokomotive. To je nekakav putokaz kakvi želimo biti", kaže Rožman.

Uoči gostovanja u Koprivnici, Riječani imaju dosta problema s izostancima.

"Primorani smo razmišljati o promjenama, nema Smolčića i Capana zbog kartona, Tomečak je također out, Raspopović se još nije oporavio, Štefulj je out, imamo još dva upitna u zadnjoj liniji tako da ćemo morati mijenjati neke stvari iza, vjerojatno ići s četvoricom. Nije bitan samo sastav na terenu, točnije kako stojimo, bitna je strategija igre kakvu imamo, a sada je to s tri ili četiri iza, meni nije toliko bitno. Najbitnije je da oni igrači koji dobiju priliku, maksimalno je iskoriste. Igramo protiv momčadi koja dobro iznosi loptu, ima dobru kombinatoriku na sredini terena, jaki su u tranziciji, žele visoko gore stisnuti, puno je tu nekih taktičkih stvari na koje će trebati obratiti pozornost. Uvjeren sam da naša ekipa ima dovoljno kvalitete i iskustva, dovoljno motiva da u sljedećoj utakmici napravi sve što je potrebno da nas na kraju nagradi i rezultatski."

"Već sam rekao nakon Lokomotive da kako sve ide prema normali, mi izgledamo sve normalnije. Mislim da smo s našim navijačima prikazali dobru igru. Svaka utakmica će nas samo dizati i bit će sve manje oscilacija. Ona ekipa koja će to najbolje odraditi u ovih sedam utakmica, ona će se na kraju veseliti. Moramo biti mirni i fokusirani, puno raditi i najviše razmišljati o sebi kako bi bili bolji iz dana u dan."

Do kraja sezone vodit će se velika bitka između četiri momčadi za drugo mjesto, četiri protivnika slične kvalitete, tvrdi Rožman.

"Mislim da su ujedno ove četiri ekipe i po kvaliteti tu negdje. Mi imamo svoje ciljeve, prvo treba i teoretski izboriti Europu, a odmah ćemo razmišljati o nečem većem. Imamo i finale Kupa... Sada sve to izgleda dobro, ali svaka utakmica može raspoloženje okrenuti na glavu. Mirni smo, radimo najbolje što možemo i veselim se sljedećoj utakmici jer želim ponovno vidjeti igrače na djelu, s onakvom energijom i stavom kakav smo imali u nedjelju na utakmici."

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!