Košarka

Marin Marić potpisao za Lietkabelis

Matej Kačan • subota, 20.06.2020.
Marin Marić potpisao za Lietkabelis
Foto: Pixsell

Hrvatski reprezentativni centar Marin Marić ima novi klub. 26-godišnji Marić će u sljedećoj sezoni braniti boje litavskog Lietkabelisa u kojem je prošle sezone igrao Željko Šakić...

Trenirao je sa Splitom, spominjao se kao moguće pojačanje Zadra, ali Marin Marić ipak će karijeru nastaviti u inozemstvu. Hrvatski reprezentativni centar je nakon sjajne sezone u Belgiji i dobrih partija u kvalifikacijama za Eurobasket pronašao angažman u zemlji košarke, Litvi.

26-godišnji centar je potpisao za Lietkabelis čije je boje prošle sezone branio suigrač iz reprezentacije Željko Šakić. Mariću će ovo biti treća profesionalna sezona jer je do 2018. igrao na sveučilištu De Paul u SAD.

Po povratku u Europu je igrao za Oostende Daria Gjergje za kojeg je nastupao i u Fibinoj Ligi prvaka, a prošlu je sezonu odradio u Okapi Alastu gdje je bilježio sjajne brojke od 15.4 poena i 8.6 skokova po utakmici. To mu je zaradilo i poziv Veljka Mršića gdje je zadovoljio pa se spominjao u vezi Zadra kojeg izbornik preuzima.

No očito je zov inozemnih i europskih natjecanja primamljiviji, a litavska LKL liga koju Lietkabelis igra uz povratak u Ligu prvaka za Marića su sigurno korak naprijed u karijeri.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!