Košarka

Drežnjak i službeno u Ciboni: 'Cibona je za mene iskorak u viši rang'

Sportnet, Matej Kačan • subota, 20.06.2020.
Drežnjak i službeno u Ciboni: 'Cibona je za mene iskorak u viši rang'
Foto: Pixsell

Vijest o prelasku Matea Drežnjaka u Cibonu je postala i službena, a svoj prvi komentar nakon transfera je dao sam igrač, kao i trener i direktor Cibone...

Vijest da Mateo Drežnjak potpisuje za Cibonu dobila je i svoju službenu potvrdu iz kluba. Dosadašnji igrač Širokog je stavio potpis na četverogodišnji ugovor s klubom, a pregovore su u Hercegovini vodili predsjednik kluba Mladen Bušić, direktor Domagoj Čavlović i trener Ivan Velić koji su uspjeli odraditi sjajan posao.

Svi akteri su po potpisu ugovora bili prezadovoljni, a direktor Čavlović je tako ispunio svoje najave od prije nekoliko tjedana kad je javno obznanio da klub pregovara s Drežnjakom i Tonijem Nakićem koji je već u klubu.

"Polako slažemo ekipu kakvu smo zacrtali. Zadali smo si visoke ciljeve i na njima mukotrpno radimo. Uspjeli smo sa Širokim ispregovarati uvjete prelaska i to me iznimno veseli. Drago mi je prije svega da mladi igrači prepoznaju što gradimo, čemu stremimo i da vide svoju budućnost kod nas. Nakon Nakića, doveli smo još jednog velikog talenta i ta mladost Drežnjak-Nakić-Prkačin je pozivnica našim navijačima kako za sljedeću, tako i za narednih nekoliko sezona jer ovo što gradimo je dugoročno", naglasio je Čavlović za službene stranice kluba.

Nadovezao se i trener Velić koji će s Nakićem i Drežnjakom uz Roka Prkačina imati vrlo mladu, poletnu i talentiranu ekipu za raditi, a s ovim pojačanjem je oduševljen.

"Ponovno jedan veliki korak i uspjeh kluba. Dobili smo jednog igrača za kojeg se nadam da će biti veliki u budućnosti. Drago mi je što je klub uspio izvojevati još jednu pobjedu. Kad kažem pobjedu, uspjeh nisu samo trofeji za klub i trenera. Trofeji i pobjede su i ovo što smo uspjeli napraviti u posljednja 2 tjedna nošeni vizijom koju imamo, tako da je ovo zbilja jedna velika pobjeda za klub i mene osobno. Dovođenje ovakva 2 igrača je za mene u rangu osvajanja Prvenstva Hrvatske 2018. godine", kazao je Velić koji je svjestan da posao s tim momcima tek počinje.

"Odradili smo veliki posao i sigurno da ćemo svi morati imati strpljenja da ta mladost sazre i da im svi skupa trebamo biti podrška, kako ja kao trener, tako i svi u klubu i naši navijači. Ovi su igrači prepoznali u kojem smjeru želimo ići, tko zapravo daje šansu mladim igračima i to je jedan od razloga zašto smo uspjeli dovesti njih dvojicu. To se ne može sakriti, može se pričati svašta, ali se na terenu vidi sve - tko daje šansu, a tko ne."

Vrlo zadovoljan je i 21-godišnji Drežnjak kojem ovaj transfer daje priliku za skok iz BiH lige i Druge ABA lige u elitni regionalni rang i jače nacionalno prvenstvo. Također, u Ciboni će biti bliže oku reprezentacije uz potencijal za daljnji napredak.

"Jako sam sretan zbog prelaska u Cibonu. To je jedan novi iskorak za mene, idem na viši rang i jače natjecanje. Nadam se da ću radom i zalaganjem opravdati povjerenje na terenu. Poznajem dosta igrača, kako iz reprezentacije tako i iz međusobnih ogleda. Volio bi da nas navijači podrže u svemu ovome!"

Izvor: KK Cibona

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!