Košarka

Oldenburg i Alba potvrdili pobjede za plasman u polufinale

Matej Kačan • subota, 20.06.2020.
Oldenburg i Alba potvrdili pobjede za plasman u polufinale

Odigrana su druga dva uzvratna susreta četvrtfinala njemačke BBL lige, a svoje trijumfe iz prvih susreta su još jednom uvjerljivo potvrdili Oldenburg i Alba iz Berlina...

Iako se nakon samo pet poena razlike za Oldenburg u prvom susretu očekivalo da bi Bamberg možda mogao i zapapriti borbu za polufinale, to se nije dogodilo. Jako dobrim ulaskom u utakmicu je Oldenburg odmah stvorio prednost koja je do kraja samo rasla i drugi susret četvrtfinala je riješen još lakše nego prvi.

Nakon prvih deset minuta je bilo 24:19 nakon serije pri kraju prve dionice, a u drugoj razlika na trenutke ide i preko deset poena, ali se ipak Bamberg vraća na prihvatljiv zaostatak na poluvremenu. No odmah početkom treće dionice ide serija Oldenburga koja prelama susret pa je u jednom trenutku bilo i 19 poena prednosti, a sve se zaustavilo na konačnih 89:75 i polufinale za Oldenburg.

Ian Hummer je s 21 poenom i devet skokova vodio pobjednike, a pridružili su mu se Paulding i Boothe s po 16 ubačaja. Kod poraženih je 20 ubacio Taylor, a pratila su ga tri suigrača s po 11 poena.

Alba je u prvom susretu protiv Göttingena, a pogotovo u prvom dijelu tog susreta uz 25 poena viška pokazala kako je za klasu ili dvije iznad protivnika pa je drugi susret bio tek puka formalnost. Zato je Alejandro Garcia Reneses u drugom susretu imao luksuz rotirati i odmarati ekipu koja je opet odigrala jedno ozbiljno i jedno revijalno poluvrijeme.

Ozbiljno je krenula Alba pa nakon prvih 10 minuta vodi sa šest poena na poluvremenu, a na poluvremenu je i 52:31 i protivnikove šanse su se s promila svele na mikroskopske jer je u 20 minuta trebalo nadoknaditi 47 poena zaostatka. Zato je Alba krenula rotirati, a igrači Göttingena su to iskoristili za tek častan poraz, a pogotovo se to ogledalo u posljednjih 10 minuta koje je Göttingen dobio s 28:15 za prihvatljivih 88:85 za berlinsku momčad na kraju susreta.

Albu su po običaju vodili kolege na "-sson" pa je ovaj put Hermannsson povukao s 19 poena i sedam dodavanja, a Eriksson je u 20 minuta dodao 13 ubačaja. Svi igrači iz zapisnika Albe su igrali, a samo su Delo i Brenneke igrali manje od 10 minuta te su ostali bez poena. Kod poraženih se istaknuo Lockhart s 19 i Hundt s poenom manje.

Alba i Oldenburg će tako prvi susret polufinala igrati u ponedjeljak, dok prvi par čine Ludwigsburg i Ulm koji će snage odmjeriti u nedjelju i utorak.

BBL liga, četvrtfinale:
Oldenburg - Brose 89:75
Alba - Göttingen 88:85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!