Košarka

Lou Williams na 50-50 oko igranja: 'Ne želimo biti smetnja borbi'

Matej Kačan • subota, 20.06.2020.
Lou Williams na 50-50 oko igranja: 'Ne želimo biti smetnja borbi'

Bek LA Clippersa Lou Williams je pojasnio stav nekih igrača koji ne žele povratak NBA usred rasnih nereda i prosvjeda, a sam je kazao kako je njegov stav oko igranja točno na sredini...

Iako je NBA donijela protokol oko nastavka lige u Orlandu krajem srpnja što se tiče koronavirusa, među samim igračima postoji podjela na one koji žele igrati i na one koji odbijaju. Glavni argument su nemiri koji traju u SAD zbog rasne nejednakosti i društvene nepravde, a situaciju među igračima je pojasnio igrač LA Clippersa Lou Williams.

"Argument i pitanje koje neki igrači postavljaju oko neigranja jest da, u principu, mi ne želimo biti smetnja i distrakcija. Za nas je jedina prednost neigranja to što bi se fokusirali na borbu. Pa ipak, povratak je tek za šest tjedana", govori Williams koji je sam na 50-50 bi li igrao ili ne.

No, slično kao i kod koronavirusa, u tih šest tjedana se možda situacija smiri pa košarka bude poželjna kao sredstvo povratka u normalu i platforma na kojoj igrači mogu govoriti o tim važnim društvenim pitanjima.

"Za šest tjedana možda svijetu bude potrebno malo oporavka i liječenja. Možda će nas trebati na parketu. No ako se i dalje budu ubijala crna djeca i odrasli ili bilo tko, tko se nosi s policijskom brutalnosti, ako i dalje budemo bijesni, onda ne mislim da nam je u interesu skidati se u dresove i igrati", pojasnio je Williams.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!