Nogomet

Runje zabio prvi pogodak u važnoj pobjedi Jagiellonije

Matej Kačan • nedjelja, 21.06.2020.
Runje zabio prvi pogodak u važnoj pobjedi Jagiellonije
Foto: Duje Bonačić

Hrvatski stoper Ivan Runje je dao svoj veliki doprinos u pobjedi svoje Jagiellonije kod Cracovije u borbi za Europu. 29-godišnji stoper je zabio prvi pogodak za svoju momčad...

Borba za europska mjesta u poljskoj Ekstraklasi je vrlo teška i izjednačena, a važne bodove je u toj borbi na hrvatski pogon ostvarila Jagiellonia. Njezini su nogometaši slavili s 2:1 na gostovanju kod Cracovije.

Jagielloniju je u 23. minuti doveo iskusni hrvatski stoper Ivan Runje. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca se lopta malo odbijala, a onda je došla na nogu 29-godišnjeg bivšeg igrača Mosora koji je lijepim udarcem lijevom nogom s nekih 11 metara prizemno pogodio suprotni kut za 1:0.

Na 2:0 je u 74. minuti povisio Bida, a konačnih 2:1 je postavio Lopes samo dvije minute kasnije. Jagiellonia se tako oporavila od poraza protiv Piasta te nastavlja tešku borbu za treću poziciju i kvalifikacije za Europsku ligu.

Do kraja je ostalo šest kola, a Jagiellonia je peta s 47 bodova. Treće mjesto drži Lech s 52, a drugi je Piast s bodom više. U igri su još i četvrti Slask iz Wroclawa (49), ali i svi sudionici Lige za prvaka jer i Cracovia, Lechia Gdanjsk i Pogon imaju 46, odnosno 45 bodova.

Poljska Ekstraklasa, Liga za prvaka, 31. kolo:
Cracovia - Jagiellonia 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!