Tenis

Direktor WTA turnira u Bolu: 'Kompletno vodstvo HTS-a bi trebalo dati ostavke ovog trenutka'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.06.2020.
Direktor WTA turnira u Bolu: 'Kompletno vodstvo HTS-a bi trebalo dati ostavke ovog trenutka'
Foto: Pixsell

Direktor WTA turnira u Bolu Feliks Lukas kritički je reagirao prema Hrvatskom teniskom savezu i smatra kako je organizacija Adria Toura u Zadru bila jako loša...

Feliks Lukas, prvi čovjek WTA turnira u Bolu, nije nimalo zadovoljan kako su se provodile epidemiološke mjere na Adria Touru u Zadru.

Lukas smatra kako je Hrvatski teniski savez napravio niz propusta te poziva čelne ljude na ostavke.

"Prije nekoliko dana sam napisao "Facebook status" o lošoj organizaciji pozivnog turnira HTS-a u Zadru, gdje sam naveo činjenicu da se ne provode nikakve epidemiološke mjere, pa ni minimalne poput dezinfekcije ruku.

Zbog mog Facebook komentara sam dobio salvu kritika od strane HTS-a, te bio fizički izvrijeđan od strane Dopredsjednika HTS-a u alkoholiziranom stanju ispred međunarodnih gostiju Adria Toura, taj slučaj sam prijavio i policiji u Zadru i tema je za sebe.

Međutim kada netko nije poštivao struku i kada se nekompetentni ljudi uhvate organizacije ovako velike manifestacije, neuspjeh je jedina opcija. Organizatori WTA i ATP turnira su dobili upute na preko 100 stranica za provođenje mjere zaštite od COVID-19 i to za organizaciju turnira u kolovozu. Više od tri mjeseca se educiramo o tome i raspravljamo na zoom konferencijama o svim detaljima. Ali struka u ovom slučaju hrvatskom sportu nije bila potrebna da se uključi. Ostavka kompletnog vodstva HTS-a je nešto što se mora dogoditi već danas ako je ostalo bar još malo zdrave pameti!"

FOTO: Petar Glebov/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!