Nogomet

Drama u Nišu: Partizan izjednačio škaricama u 96. minuti, Vojvodina jedanaestercima do trofeja Kupa

Branimir Korać • srijeda, 24.06.2020.
Drama u Nišu: Partizan izjednačio škaricama u 96. minuti, Vojvodina jedanaestercima do trofeja Kupa

Vojvodina iz Novog Sada drugi put u svojoj povijesti osvojila je Kup Srbije. U finalu u Nišu u pravoj drami svladala je boljim izvođenjem jedanaesteraca branitelja naslova momčad Partizana...

Veliko finale Kupa u Nišu pripalo je Vojvodini koja je drugi put u svojoj povijesti osvojila ovaj trofej. 2014. godine svladala je u finalu Jagodinu i od tada pa sve do danas nije uopće dolazila do finala.

U Nišu je bila bolja od Partizana koji je zadnje četiri godine podizao trofej, ovdje se u jednom trenutku činilo da će okrenuti stvari na svoju stranu i osvojiti Kup, ali Vojvodina je ipak imala više mirnoće.

Novosađani su vodili golovima Vukadinovića i Bojića s 2:0 nakon 55 minuta igre, ali Partizan je pritisnuo i uspio se vratiti.

Prvo je u 81. minuti Stevanović smanjio na 2:1, a onda je u šestoj minuti sudačke nadoknade spektakularnim škaricama Pavlović poravnao na 2:2.

U produžecima je Vojvodina izdržala taj psihološki pritisak koji se stvorio nakon što je izgubila lijepu prednosti i sekunde je dijelile od trofeja. Izdrćala je do jedanaesteraca gdje su njeni igrači bili precizni i zabijali, a Vitas i Zdjelar na drugoj strani pucali previsoko i Partizan je prepustio Kup Vojvodini.

Slavko Bralić u dresu Vpjvodine odradio je cijelu utakmicu.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!