Košarka

Vince Carter otišao u mirovinu nakon 22 godine karijere

Matej Kačan • četvrtak, 25.06.2020.
Vince Carter otišao u mirovinu nakon 22 godine karijere

Pauza i restrukturiranje tekuće NBA sezone je i službeno završilo jednu veliku NBA karijeru. Nakon 22 godine igranja, u mirovinu odlazi legendarni Vince Carter...

Među 22 ekipe koje se početkom kolovoza vraćaju na NBA parkete u Orlandu neće biti Atlanta Hawksa, a to znači i da je svoje posljednje minute u karijeri odigrao legendarni Vince Carter. Tako je nakon 22 godine karijere Carter posljednju utakmicu odigrao 11. ožujka protiv NY Knicksa.

Carter je već najavio da mu je ova sezona posljednja, ali nije išla po planu te je za Hawkse završila ranije. Carter je u nedovršenoj sezoni igrao tek 14.6 minuta u prosjeku za pet poena pa je možda postojala mogućnost da legenda ima još goriva u spremniku u da je Carter spreman za još jednu sezonu.

No krilni igrač je u jednom američkom podcastu jasno kazao: "Službeno sam gotov s profesionalnim igranjem košarke."

Carter će najzapamćeniji postati kao sjajan zakucavač, ali i sjajan strijelac u prvih sedam NBA sezona u Torontu i pet u NJ Netsima, a u drugom dijelu karijere se prilagodio te je kao pozitivan veteran u svlačionici i šuterski specijalist u mnogim ekipama poput Magica, Sunsa, Mavericksa, Grizzliesa, Kingsa i Hawksa.

Izabran na NBA draftu 1998., osvojio je nagradu za novaka godine 1999., te je Raptorse i Netse vodio do doigravanja ukupno šest puta, po tri puta svaku ekipu. S 1541 utakmica u regularnoj sezoni je treći ikad, a ukupno je u karijeri postizao 16.7 poena uz 4.3 skoka i 3.1 asistenciju u prosjeku.

Nakon umirovljenja Kobeja Bryanta, Tima Duncana, Kevina Garnetta, Paula Piercea i ostalih je jedini preostao kao predstavnik "stare škole" NBA igrača s prijelaza tisućljeća, a konačno "zbogom" košarci je odlučio reći s navršene 43 godine i odigrane 22 sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!