Košarka

Alba sve riješila u prvom susretu i napravila veliki korak prema naslovu

Matej Kačan • petak, 26.06.2020.
Alba sve riješila u prvom susretu i napravila veliki korak prema naslovu

Kako je bilo i poprilično očekivano, Alba iz Berlina je furioznom drugom i trećom dionicom potpuno razbila Ludwigsburg te je 88:65 pobjedom praktički riješila finale BBL lige u prvom susretu...

Po svom dobro ustaljenom običaju, Alba je nakon četvrtfinala i polufinala veliki dio posla i u finalu obavila u prvoj utakmici. Ludwigsburg nije dorastao suparnik i berlinska je momčad furioznom drugom i trećom dionicom riješila sve.

Prva je četvrtina bila izjednačena negdje do polovice, ali je nakon toga do izražaja došao taj ritam kojima Alba uz široku rotaciju melje protivnika i umorniji Ludwigsburg nije imao šanse. Svaka je dvojba riješena polovicom druge kad je Alba s 22:20 pobjegla na 40:24 i na poluvremenu je imala 17 poena prednosti.

Tako je prekaljeni Aito Garcia Reneses mogao rotirati i u drugom poluvremenu, ali rezultat zbog toga ne pati pa krajem treće i početkom četvrte ima 29 razlike, a onda dolazi do opuštanja pa Ludwigsburg smanjuje na ispod 20 razlike.

No susret je realno bio gotov u 18. minuti i sve nakon toga je bilo samo pitanje razlike. Semafor se zaustavio na velikih 88:65 za Albu koja u drugom susretu samo treba potvrditi obavljeni posao i slaviti naslov u Münchenu.

Kao i minutažu, Alba je napadačke ovlasti podijelila vrlo demokratično pa je čak sedam igrača bilo dvoznamenkasto, a najbolji su bili Hermannsson i Giedraitis s po 14, dok su Giffey, Eriksson i novo Zvezdino pojačanje Nnoko s 12 poena. Kod Ludwigsburga su po 11 ubacili Weiler-Babb i Wohlfarth-Bottermann.

Uzvrat je na rasporedu u nedjelju poslijepodne kad će Njemačka nakon duge i mučne sezone dobiti svog novog prvaka.

BBL liga, finale:
Alba Berlin - Ludwigsburg 88:65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!