Košarka

Varese pred potpisom s Luisom Scolom

Matej Kačan • subota, 27.06.2020.
Varese pred potpisom s Luisom Scolom
Foto: Pixsell

Talijanski prvoligaš Varese je na rubu potpisa velikog i zvučnog pojačanja. Redove momčadi iz Serie A bi trebao pojačati argentinski veteran Luis Scola...

Nakon, čini se uspješnog sastanka ovaj tjedan, argentinski legendarni centar Luis Scola bi ipak karijeru trebao nastaviti i to u Italiji. Nakon odlaska iz Milana će Scola nositi dres Varesea s kojim bi ugovor trebao potpisati početkom sljedećeg tjedna.

Scola je na kraju ove sezone objavio da odlazi iz Olimpije Milano i da nema namjeru igrati Euroligu, a najizgledniji je bio ostanak u Italiji. Obavljeni su razgovori s Vareseom, a Argentinac je momčadi obećao da će potpisati s klubom ako odluči nastaviti igrati.

Mirovina je bila realna opcija, ali je jača želja bila igrati na OI u Tokiju koje su prebačene na 2021., a lakše obveze u Vareseu i Serie A bi trebale pomoći u održavanju forme bez prevelikog zamora materijala.

Scola će ugovor potpisati na godinu dana uz opciju produljenja na još jednu. 40-godišnji veteran se nakon sjajnog SP u Kini vratio u Europu gdje je za Milano u Euroligi bilježio 9.2 poena za 28 utakmica uz 19 minuta u prosjeku.

U Serie A su brojke bile nešto bolje pa je Argentinac u domaćem prvenstvu zabijao 11.2 poena uz istu minutažu, a prosječno je skako 3.2 skoka. Scola je prije odlaska u NBA igrao za Tau Ceramicu, a nakon odlaska iz najjače lige svijeta je proveo dvije sezone u Kini.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!