Košarka

Alba obavila potrebno i postala novi prvak Njemačke!

Matej Kačan • nedjelja, 28.06.2020.
Alba obavila potrebno i postala novi prvak Njemačke!

Košarkaši Albe iz Belrina sigurno su obranili prednost iz prvog susreta finala BBL lige te su protiv Ludwigsburga postali prvaci Njemačke po deveti put i prvi put nakon 2008...

Nakon dvije godine vladavine Bayerna i po prvi put nakon 2008., Alba iz Berlina je opet njemački prvak! Berlinci su usred Münchena na završnom turniru s lakoćom obranili 23 poena razlike protiv Ludwigsburga te su sa 75:74 u drugom susretu svladali svog protivnika za svoj deveti naslov.

Nije od samog starta bilo nikakve dileme jer se Ludwigsburg na početku nije uspio nametnuti u napraviti razliku s kojom bi možda odveo susret na svoj mlin i učinio finale zanimljivim, već je Alba nakon početnog 9:5 zaostatka krenula u 16:2 seriju i završila prvu dionicu s 21:11.

Nije do kraja bilo neke neizvjesnosti, Berlinci su održavali prednost od osam do 13 poena razlike sve do posljednje četvrtine kad je opet došlo do opuštanja pa protivnik radi 15:4 seriju u posljednjih sedam minuta i smanjuje na samo pola koša, ali Ludwigsburg nakon prve tri minute susreta nije vodio nijednom iako rezultat govori o tijesnih 75:74.

Aito Garcia Reneses tako je pod stare dane uspio vratiti sjajnu patinu njemačkom velikanu koji je nakon 12 godina dominacije Bayerna i Bamberga vratio naslov, a to je učinio igrajući lijepu, napadačku košarku uz mnogo rotacija, ravnomjerne podjele minutaže i napadačkih ovlasti.

Tako opet nitko nije igrao preko 25 minuta, a četiri igrača su podjednakim napadačkim učinkom vodili ekipu. Giffey i Hermannsson su zabili po 14, dok su 13, odnosno 12 ubacili Eriksson i novi igrač Zvezde Nnoko. Kod Ludwigsburga je 19 ubacio Wimbush.

Ludwigsburgu je ovo bio premijerni nastup u finalu i prvi poraz, ali nema sumnje da će se vraćati u finala jer klub raste i igra europska natjecanja. Albi je ovo deveti naslov i po tome je druga u povijesti zajedno s Bambergom, dok je s 14 titula najbolji Bayer Leverkusen koji se danas natječe u drugom razredu njemačke košarke.

BBL liga, druga utakmica finala:
Ludwigsburg - Alba Berlin 74:75 (65:88)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!