Nogomet

Skender do drugog trijumfa na klupi Olimpije, Vukušić srušio Maribor

Matej Kačan • nedjelja, 28.06.2020.
Skender do drugog trijumfa na klupi Olimpije, Vukušić srušio Maribor
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Derbi utakmicu 30. kola slovenske Prve lige su u Ljubljani odigrali Olimpija i Maribor, a domaćin je pogotkom Ante Vukušića slavio te ima četiri boda prednosti na vrhu tablice...

Dolaskom Dina Skendera na klupu Olimpije, ljubljanska momčad lakše diše. Nakon što je osječki stručnjak debitirao pobjedom protiv Domžala, isto je Olimpija učinila i u prevažnom susretu protiv Maribora koji se zahuktao i prijeti skokom na prvo mjesto.

Momčad Sergeja Jakirovića bi to i učinila pobjedom u ovom susretu, ali je Olimpija ipak slavila s 1:0 te se odvojila na vrhu s 59 bodova, dok Maribor ostaje na 55, koliko ima i Celje koje je u subotu svladalo Aluminij.

Pogodak vrijedan pobjede i zraka za momčad iz slovenskog glavnog grada djelo je Ante Vukušića koji je napokon zabio po prvi put nakon utakmice protiv Mure što je bila i posljednja utakmica prije koronavirusa i pauze.

Vukušića je u 59. minuti loptom u prostor pronašao Savić, a bivši napadač Hajduka je mirnim udarcem s 11 metara svladao gostujućeg vratara. Skenderovoj momčadi je obranu pobjede otežao crveni karton Jurčevića u 81. minuti, ali je domaćin ipak sve izdržao.

Raniji susret dana su odigrali Mura i Domžale, a gosti su 1:0 pobjedom prekinuli slab niz te su skočili ispred Triglava koji je deveti na mjestu koje vodi u dodatno razigravanje za ostanak. Posljednji je Rudar s 10 bodova.

Slovenija, Prva liga, 30. kolo:
Olimpija - Maribor 1:0
Mura - Domžale 0:1

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!