Košarka

Zubac dobio konkurenciju i mentora, Rivers i Clippersi zadržali Noaha

Matej Kačan • nedjelja, 28.06.2020.
Zubac dobio konkurenciju i mentora, Rivers i Clippersi zadržali Noaha

LA Clippersi potpisali su novi ugovor s veteranskim centrom i bivšim najboljim obrambenim igračem lige, Joakimom Noahom. Francuz je prije pauze imao desetodnevni ugovor s Clippersima...

Riješena je sudbina Francuza Joakima Noaha u dresu LA Clippersa. Nekadašnji najbolji obrambeni igrač NBA lige je bio u skupini onih koji su imali "najduže" desetodnevne ugovore u povijesti lige, poput Dragana Bendera.

Naime, Noah je potpisao desetodnevnu suradnju s Clippersima devetog ožujka, netom prije nego što je NBA sezona prekinuta zbog koronavirusa, a ugovor je ostao zamrznut i važeći više d tri mjeseca. Nakon što je ipak objavljeno da će se liga nastaviti, Clippersi su dobili izbor zadržati Noaha ili ne.

Trener Doc Rivers voli obrambeno orijentirane igrače i cijeni veteransko iskustvo i doprinos pa su Clippersi produžili ugovor do kraja sezone uz opciju produljenja na još jednu. No Clippersi Noaha mogu otpustiti bilo kad nakon kraja tekuće sezone jer drugi dio nije garantiran.

Noah će tako pomoći na centarskim pozicijama, prvenstveno u obrani, a istu poziciju okupira i Hrvat Ivica Zubac koji će tako dobiti zvučnu konkurenciju, ali i sjajnog mentora. Noah je svoje najbolje godine dao onoj sjajnoj ekipi Chicaga koja nije postigla ništa veće zbog ozljeda Derricka Rosea, a nakon toga je nastupao za Knickse i Memphis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!