Nogomet

Prosinečki probudio Kayserispor, u gostima svladan kandidat za titulu

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.06.2020.
Prosinečki probudio Kayserispor, u gostima svladan kandidat za titulu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Robert Prosinečki preuzeo je Kayserispor u vrlo teškoj situaciji, ali momčad se polako diže i igra sve bolje. Nakon restarta sezone vratio je Kayserispor u igru za opstanak u ligi...

Činilo se kako neće biti previše sreće za Roberta Prosinečkog u Kayserisporu, momčad je bila na posljednjem mjestu u potpunoj apatiji, s povećim bodovnim zaostatkom, ali uspio ju je pokrenuti i dovesti do 16. pozicije gdje ima isti broj bodova kao i 15. Malatyaspor.

U 29. kolu na teškom gostovanju kod Sivasspora, trećeplasirane momčadi na ljestvici turskog prvenstva, Kayserispor je slavio s 2:0 i tako došao do treće pobjede u zadnja četiri kola.

Domaćin je očekivano bio bolji i imao inicijativu i prilike, ali Kayserispor je dobro svoje šanse koristio te na kraju zasluženo uzeo sva tri boda.

Već u 12. minuti domaćin je imao veliku priliku za vodstvo kada je dosuđen kazneni udarac, ali Hakan Mert Yandas pucao je loše i prebacio je vrata.

U 28. minuti Prosinečki je bio prisiljen povući prvu izmjenu zbog ozljede Nizozemca Bena Rienstre, ali to nije poremetilo goste koji u sudačkoj nadoknadi prvog dijela dolaze do vodstva. Hasan Huseyin Acar pogodio je s nekih 20 metara, ali i vratar domaćina Mamadou Samassa nije najbolje reagirao.

U 84. minuti točku na i stavio je Bernard Mensah iz dvojbenog kaznenog udarca koji je izborio Muris Mešanović u dvoboju sa Ziyom Erdalom.

Mario Šitum ušao je u igru u 68. minuti umjesto Artjoma Kraveca.

Süper Lig, 29. kolo:
Sivasspor - Kayserispor 0:2

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!