Nogomet

Slavia nema milosti, Petar Musa zabio dva gola i ispustio hat-trick

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.06.2020.
Slavia nema milosti, Petar Musa zabio dva gola i ispustio hat-trick
Foto: Dejan Popek

Mladi hrvatski napadač Petar Musa igra sjajno u Češkoj gdje je predvodio Slaviju u pobjedi protiv Jabloneca s 4:0. Musa je bio dvostruki strijelac i nije realizirao kazneni udarac u sudačkoj nadoknadi...

Praška Slavia obranila je naslov prvaka Češke, ali bez obzira na to melje protivnike i dalje. U trećem kolu Lige za prvaka ugostila je Jablonec koji se bori za Europu te ga je svladala s 4:0.

Bio je to posve jednosmjeran dvoboj, a gosti su mogli i teže stradati. Raspoložen je bio mladi hrvatski reprezentativac Petar Musa koji je postigao dva gola i preuzeo vodeću poziciju na ljestvici strijelaca za ovu sezonu s 13 pogodaka.

U osmoj minuti pogodio je za vodstvo kada je Stancu ubacio s lijeve strane, a Musa došao do lopte i iz prve je pospremio u mrežu.

Već sredinom prvog dijela morala su reagirati obojica trenera i povlačiti izmjene zbog problema s ozljedama. Prvo je gostima otpao vratar Vlastimil Hruby, a ubrzo je van igre morao i domaći branič Ondrej Kudela. Ipak domaćin odmah nakon toga podiže na 2:0, nakon odbijanca precizan je bio Petr Ševčik.

U 58. minuti Musa dolazi do drugog pogotka. Uzeo je loptu neopreznom Davidu Štepaneku i sam se sjurio prema vrataru te rutinski pogodio za 3.0.

Nisu tu domaćini stali, u 87. minuti odlično je dodao Stanciu, prema golu se sjurio Lukaš Masopust ze postavio konačnih 4:0.

Priliku za peti pogodak i svoj hat-trick imao je Musa u 92. minuti, ali Jan Hanuš ibranio mu je kazneni udarac. Musa je odigrao svih 90 minuta.

1. liga, Liga za prvaka, treće kolo:
Slavia Prag - Jablonec 4:0

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!