Nogomet

Čekol za Sportnet: 'Žao mi je Splita, ali nama je pobjeda stvarno bila potrebna'

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.06.2020.
Čekol za Sportnet: 'Žao mi je Splita, ali nama je pobjeda stvarno bila potrebna'
Foto: Pixsell

Kristian Čekol golom u zadnjoj sekundi donio je pobjedu Futsal Dinamu na gostovanju u Splitu. Domaćina taj poraz gura prema Drugoj ligi, a Futsal Dinamo ima dobre šanse za prednost domaćeg terena u doigravanju...

U 1. HMNL nema slabe utakmice, utakmice u kojoj se možete provući ili da je netko baš toliki favorit da protivnik nema nikakve šanse. Vidi se to i po rezultatima iz kola u kolo i igra se jako dobar futsal.

U predzadnjem kolu 1. HMNL u Splitu je igran vrlo važan dvoboj i za Split i za Futsal Dinamo, na kraju su Zagrepčani slavili 3:2, a pobjednički pogodak postigao je Kristian Čekol u zadnjoj sekundi.

Marinović je gurnuo loptu, a Čekol je pročitao njegovu intenciju, presjekao dodavanje i sa svoje polovice zabio za pobjedu.

"Pročitao sam ga iako je bilo nezgodno jer mogao sam napraviti prekršaj nad Marićem, ali dobro je završilo za nas. Žao mi je Splita, ali nama je stvarno trebala ta pobjeda. Mi uvijek i protiv bilo koga idemo na pobjedu, a ovdje nam je bila jako bitna u borbi za prednost domaćeg terena u doigravanju", kaže nam Čekol.

Obično u takvim situacijama igrači "imaju nos" za vrijeme i znaju koliko je do kraja.

"Malo prije toga sam pogledao na semafor i vidio da ima jako malo vremena, kada sam došao do lopte nisam bio siguran hoću li stići pucati prije isteka."

Ova pobjeda osigurala je Futsal Dinamu najmanje peto mjesto uoči doigravanja, može još i do trećeg ovisno o susretu s Uspinjačom i kako će Crnica proći u Vrgorcu

"Mi uvijek idemo na pobjedu, nema kalkulaciji niti u jednom susretu, a cilj nam je biti što bolje plasirani. Teško je procijeniti s kim bi mogli igrati, ali svi protivnici koji će doći su vrlo dobri. Sada nam je najvažnije da uzmemo to četvrto mjesto i kod kuće igramo četvrtfinale."

Slijedi Uspinjača koja ima velike najave za doigravanje, dobro su se posložili otkako je Korab Morina sjeo na klupu, da nije bilo lošeg starta, bili bi čak i bolje plasirani.

"Uspinjača je prava natjecateljska ekipa, a naše utakmice s njom su uvijek vrlo zanimljive. Bila je takva i zadnja utakmica, ali i četvrtfinale prošle sezone gdje smo u majstorici 15 sekundi prije kraja došli do pobjede. Uvjeren sam da će biti dobra utakmica, a nas zanima samo pobjeda."

Liga je vrlo kvalitetna i ove sezone što garantira spektakularno doigravanje.

"Stvarno je liga jako dobra, Dinamo je također dobar iako smo mogli i malo bolje odraditi neke utakmice. No igramo dobro i spremni smo, nadamo se najboljem."

I igrači Futsal Dinama upoznali su famoznu aplikaciju Zoom preko koje su mnogi trenirali za vrijeme karantene.

"Nakon što smo prekinuli s radom, preko Zooma smo odrađivali treninge koje nam je držala kondicijska trenerica Petra. Kasnije kada je rečeno da se može početi raditi u manjim grupama, odmah smo počeli s radom. Bilo je neobično, ali sada smo spremni za sve što nas čeka."

A Futsal Dinamo čeka doigravanje koje se ove sezone ne igra na dvije utakmice već na jednu utakmicu kod bolje plasirane momčadi. Upravo zato je Modrima jako bitna i sljedeća utakmica, jednako kao što je bila bitna ona u Splitu.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!