Košarka

Mršić: 'Mavra je vođa ekipe i ima samopouzdanja, ali fokus je na procesu'

Sportnet, Matej Kačan • ponedjeljak, 29.06.2020.
Mršić: 'Mavra je vođa ekipe i ima samopouzdanja, ali fokus je na procesu'
Foto: Pixsell

Gostujući u podcastu Sportkluba, hrvatski košarkaški izbornik Veljko Mršić je pojasnio svoje razloge preuzimanja klupe Zadra, a dotaknuo se i reprezentativnih tema...

Mnoge je iznenadila vijest da hrvatski košarkaški izbornik Veljko Mršić preuzima klupu KK Zadar. Gostujući u podcastu Sportkluba, izbornik je objasnio svoju odluku da preuze Zadar gdje je posao uvijek nesiguran i vrlo zahtjevan zbog užarene atmosfere.

"Preuzeo sam Zadar jer mi je to bila zanimljiva ideja, Zadar mi je uvijek bio privlačan klub i uvijek kada sam gostovao tamo kao igrač i trener osjećao sam zavist zbog podrške koju imaju od svojih navijača. Uvijek sam bio optimist i vjerujem da se može napraviti nešto dobro tamo. Napravio sam dobru analizu i na osnovu toga sam odlučio preuzeti Zadar. Znam da neće biti lako, ali bit će vrlo izazovno."

Izazov u Zadru je veliki. Momčad je prošlu sezonu igrala ispod očekivanja u ABA ligi. produženi su ugovori s Mavrom i Vukovićem, nekakva jezgra ekipe postoji, ali momčad treba još pojačati. Dominik Mavra je kazao kako očekuje trofeje, ali upitna je platežna moć Zadra.

"Momčad treba oformiti. Klub je dogovorio ostanak Mavre i Vukovića, uz Gilberta, Junakovića tu ima još igrača pod ugovorom s kojim treba vidjeti što će biti. Ideja je da potpišemo neke hrvatske igrače, ali opcija su i Amerikanci koji ako dođu moraju biti pojačanja za klub. Želio bih pohvaliti upravu koja već dvije sezone ispunjava svoje obaveze prema igračima i stručnom stožeru vrlo korektno i na vrijeme. Siguran sam da će se tako i nastaviti. Mavra je vođa momčadi i ima samopouzdanja što meni apsolutno ne smeta. Međutim, idemo korak po korak, moramo prvo oformiti momčad i fokus je na procesu, a ne na krajnjem cilju", kazao je Mršić.

Jedna od tema kojih se Mršić dotaknuo u podcastu je i reprezentacija u koju je kao izbornik vratio Roka Ukića kojeg nije bilo od 2017. te je bio u javnom sukobu s ljudima iz vodstva Saveza. No ratna sjekira je zakopana i Ukić je pomogao.

"S Rokom sam puno razgovarao prije tih utakmicama i rekao sam mu da je puno iskusniji i da mora voditi momčad. Napravio je vrhunski posao za nas, bio je strašno pozitivan i pomagao je suigračima, a neki Roko Ukić od prije desetak godina bio vjerojatno bio nervozan. Zaista je bio pravi lider i kapetan, ali rekao sam mu da mi je jako bitan bez obzira na minutažu. On nam je stvarno bio veliko pojačanje jer smo imali neiskusnu momčad", kazao je Mršić.

Cijeli podcast možete pogledati na stranicama Sportkluba.

FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!