Nogomet

Dambrauskas: 'Ne vidim svrhu korištenja 6:0 poraza za motivaciju'

Matej Kačan • utorak, 30.06.2020.
Dambrauskas: 'Ne vidim svrhu korištenja 6:0 poraza za motivaciju'
Foto: Pixsell

Susret Gorice i Hajduka koji je na rasporedu u utorak navečer je najavio i trener Gorice Valdas Dambrauskas. Njegova će se momčad pokušati iskupiti za težak 6:0 poraz na Poljudu nakon kojeg je Litavac i sjeo na klupu...

Težak ritam HNL-a se nastavlja pa Gorici već tri dana nakon teške pobjede nad Rijekom slijedi susret s Hajdukom. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Valdas Dambrauskas koji se prvo osvrnuo na stanje u ekipi.

"Iza nas je velika i teška utakmica s Rijekom, ali ne pomaže ni vrijeme, jako je vruće i nije lako trenirati. Imali smo slobodan dan nakon Rijeke, jučer smo opet trenirali. Imamo cijeli kadar na raspolaganju, naravno osim Golubickasa i Čanađije. Svi ostali su spremni da idu punom snagom."

No, usprkos pobjedi, igra nije bila zadovoljavajuća u prvom dijelu i trener Gorice ne želi da njegova ekipa pobjeđuje zbog sreće. On traži da izvedba na terenu prati rezultat.

"Odmah nakon utakmice sam rekao da se ne treba previše uzbuđivati. Uvijek je dobro pobijediti jer je hrvatska liga vrlo dobra i velika je stvar pobijediti, bez obzira na igru. Znao gdje smo griješili i mislim da je igra bila daleko od onog što želimo, pogotovo u prvom dijelu gdje je Rijeka dobro koristila naše slabosti i samo srećom nismo primili gol. Nakon što smo preživjeli prvo, u drugom poluvremenu smo se prilagodili taktički i nekim izmjenama i to je onda bila mnogo ravnopravnija utakmica. Rijeka je imala svoje šanse i na neki drugi dan je mogao biti remi ili smo mogli izgubiti i primiti još koji gol", kazao je trener i nastavio s pozitivnim stvarima:

"Sretan sam zbog karaktera igrača, njihove reakcije i borbe. To je put kojim idemo u budućnosti, hrabro i pozitivno jer imamo isti osjećaj kod kuće i u gostima, čak i protiv Rijeke i Dinama ili Osijeka, uvijek idemo na pobjedu. To nije uvijek moguće jer su to jako dobre ekipe i mnogo je faktora, ali imamo takav stav da igramo na pobjedu i to j najvažnije u ovom dijelu sezone."

Prije korona pauze je Hajduk Goricu na Poljudu svladao sa 6:0, i to je utakmica koja je inicirala promjenu na klupi Gorice i dolazak Dambrauskasa. Ekipa će sigurno biti motivirana da se iskupi za tu sramotu.

"Svaki igrač i trener prije svega mora pronaći unutarnju motivaciju. Ako moraš upisivati velike poraze da bi se motivirao, onda nešto nije u redu s tobom. Točno je da prošli rezultati ne utječu na buduće utakmice, ali naravno da igrači žele izbrisati taj poraz. Žele pokazati da je to bila slučajnost, ali ja ne vidim svrhu od toga da to koristim kao motivaciju. Igranje protiv kluba poput Hajduka s takvom podrškom i povijesti bi samo po sebi trebalo biti dovoljna motivacija. Znamo protiv koga igramo. Poštujemo sve ekipe, pa tako i Hajduk, a kad nekoga respektiraš, želiš se još više dokazati i pokazati da možeš parirati takvoj ekipi, i to ćemo mi pokušati napraviti."

Hajduk u Goricu stiže bez čak sedam prvotimaca, ali Dambrauskas ne želi da njegovi igrači misle da će zbog toga posao biti nešto lakši, jer to je ipak Hajduk.

"Budemo li gledali na to, bit će to jedna od većih prepreka i opasnosti za ovakvu utakmicu. Ako budemo razmišljali da ćemo razbiti Hajduk kojem fali sedam igrača, to je potpuno pogrešno razmišljanje. Moramo na to što prije zaboraviti jer Hajduk je Hajduk i u takvim klubovima često utakmice ne dobivaju igrači, nego dres koji je velik i ima težinu, ponos, tradiciju i tko god ga nosi želi ostaviti sve na terenu. Svi njihovi igrači su sanjali utakmice poput ove i to im je velika šansa."

Zato se Gorica neće obazirati na postavu koju će izvesti Hajduk i broj mlađih igrača, već samo na svoju igru i svoje taktičke zahtjeve.

"Mi možemo uspjeti samo ako budemo dobri u onim detaljima koji su vodili do uspjeha i u prošlim utakmicama. Ako ih ne odradimo, mučit ćemo se bez obzira na protivnika. Moramo se koncentrirati na svoju igru, biti maksimalno fokusirani i držati se svog plana igre, da ispunjavamo taktičke zamisli, da igramo jedan za drugog i to je jedini put. Nećemo brojati igrače koji nedostaju Hajduku", zaključio je trener.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!