HT Prva liga, 32. kolo, 01.07.2020, 18:55 h, Stadion Gradski vrt
Suci: Duje Strukan (Split), Goran Perica (Šibenik), Hrvoje Radić (Split)
Osijek
Osijek
Antonio Mance 53'
1:0(0:0) Rijeka
Rijeka

Mance matirao Rijeku i donio Osijeku treće mjesto

Matej Kačan • srijeda, 01.07.2020.
Mance matirao Rijeku i donio Osijeku treće mjesto
Foto: Pixsell

U derbi susretu 32. kola HT Prve lige Osijek je u utakmici velikih uloga i tenzija svladao Rijeku s 1:0 na svom Gradskom vrtu te je stigao na bod od Lokomotive koja je na drugom mjestu koje vodi u Ligu prvaka...

Od susreta od kojeg se mnogo očekivalo po pitanju tenzija smo dobili nešto toga, ali nije to utjecalo na dobar nogomet i igru kojih je bilo mnogo. Na kraju balade je Osijek domaćom 1:0 pobjedom svladao Rijeku te je preskočio Hajduk i zauzeo treće mjesto na ljestvici.

Vrlo dobrom prvom poluvremenu su utakmici nedostajali samo golovi. Bilo je tu svega - dobre, igre, jakog ritma, prilika, VAR intervencija, pa čak i pogođenih okvira gola. Kohorta je dočekala Riječane na nož, nitko nije zaboravio događaje s Rujevice i sjajna atmosfera je dala poseban naboj nogometnoj fešti.

Pred tri tisuće gledatelja je Rijeka izašla s otvorenim gardom na Osječane koji su imali "nož u zubima" pa prvih 20 minuta donosi sjajan ritam uz napadačku igru gostiju. No više je prijetio Osijek preko kontri i lopti za Antonija Mancea, ali nije bilo prave šanse sve do 31. inute.

Petar Bočkaj je pronašao osječkog napadača loptom u prostor, Manceu je istrčao Pandur, a ovaj je mirnim udarcem zavrnuo loptu i svladao istrčalog golmana. No lopta nije odsjela u golu jer se ispriječila stativa.

Samo tri minute kasnije opet puca Mance, ali ovaj put Pandur paradom brani. U 43. minuti imamo najveću priliku gostiju. Raspopović probija po desnoj strani, šalje povratnu loptu na peterac gdje je Čolak, ali napadač Rijeke produbljuje svoju sušu i krizu novim propuštanjem izgledne šanse jer puca točno u Ivušića.

U nadoknadi prvog dijela imamo i VAR intervenciju. Smolčić je u svom šesnaestercu blokirao povratnu loptu, a domaćini traže igranje rukom. No sudac je dobio sugestiju da je blok ipak bio leđima i od svega nema ništa, a na poluvrijeme se ide s nulom.

Početak drugog dijela pripada Petru Bočkaju. On je pokušao iz daljine, ali se lopta od bloka odbila u korner, a iz nastavka te akcije pokušava iskosa s desne strane, no brani mu Pandur. No nije trebalo dugo da se bolja igra i inicijativa na startu drugog dijela oplodi.

Ubačaj s lijeve strane u 53. minuti je odbila obrana Rijeke, ali samo do Ndockyta koji sam s desne strane glavom vraća u sredinu, a tamo je Mance koji također glavom pogađa za 1:0. Nije Rijeka nakon toga uspjela nametnuti svoj ritam i zaprijetiti izjednačenjem.

Štoviše, s druge strane prijeti Mirko Marić, pa Ndockyt iskosa, ali je Pandur siguran. U 74. Mance ima mat priliku za 2:0 i rješavanje susreta. Pucao je izdaleka Pilj, ali se lopta odbila do Mancea koji je sam pred Pandurom, ali heroj gostiju još jednom skida.

U posljednjih desetak minuta Rijeka ulazi s nešto pritiska, ali nema to većeg rezultata osim jednog pokušaja Yatekea u 83. koji je bio neprecizan. Na ulasku u sudačku nadoknadu popuštaju živci i ni ovaj susret ne prolazi bez sudačkih repova i nemira na tirinu.

Živce je izgubio Nino Galović koji je prvo u borbi za loptu srušio Marića koji ga je udario, a ovaj ga je gurnuo na travu te je za to dobio žuti, a nastavio se svađati sa svima oko sebe pa je za par sekundi dobio i drugi žuti i upute prema tuševima u svlačionici.

Imao je u trećoj minuti nadoknade još jedan zicer Osijek, ali sjajni Pandur opet brani, ovaj put Špoljariću. No zadržao je Osijek pobjedu te je s nova tri boda sad na 56 i drži treće mjesto tablice.

Rijeka je peta s 52 i trećim porazom u nizu, a ispred nje je Hajduk s 56. Sljedeći susret u bespoštednoj borbi za drugo mjesto nas čeka u Splitu gdje će igrati Hajduk i Osijek. Rijeka ima veliku opasnost da upiše i četvrti poraz jer joj u goste dolazi Dinamo, a Lokomotiva igra s Interom.

HT Prva liga, 32. kolo:
Osijek - Rijeka 1:0

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

HT Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3662:20+4280
2Lokomotiva 3657:38+1965
3Rijeka 3658:42+1664
4Osijek 3647:29+1862
5Hajduk 3660:41+1960
6Gorica 3644:48-449
7Slaven Belupo 3634:51-1739
8Varaždin 3629:50-2136
9Istra 1961 3627:59-3225
10Inter-Zaprešić 3632:72-4017

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!