Košarka

DeRozan: 'Priručnik o sigurnosti je na trenutke frustrirajuć'

Matej Kačan • četvrtak, 02.07.2020.
DeRozan: 'Priručnik o sigurnosti je na trenutke frustrirajuć'

NBA liga je izdala priručnik o ponašanju igrača i osoblja u izolaciji u Orlandu, a mnogo je bizarnih i frustrirajućih stvari koje su očito iživcirale i DeMara DeRozana...

Bliži se povratak NBA lige u Orlandu, a čini se da igračima ne sjedaju dobro vrlo stroge upute koje je liga izbacila u priručniku o ponašanju u tom mjehuru izolacije.

Jedna od bizarnijih stvari u priručniku su pravila za zabavu igrača koji će biti odvojeni od vanjskog svijeta, a brani se igranje stolnog tenisa u parovima. Situaciju je komentirao bek San Antonio Spursa DeMar DeRozan.

"Da vam budem iskren, ta situacija s ping pongom je smiješna. Ne smijemo to igrati, ali smijemo izići na teren i boriti se jedni s drugima? To mi nema smisla, prošao sam deset redova priručnika i odložio sam ga jer bi na momente postajao jako frustrirajuć. Nismo očekivali da ćemo biti u ovakvoj situaciji pa je na momente to previše za podnijeti", kazao je DeRozan.

U priručniku je još bizarnih stvari poput bacanja špila karata kad se s njim završi za jednu večer, a američki medicinski stručnjaci su plan nazvali ambicioznim, ali i domišljatim te bi mogao uspjeti. Još jedan veliki izazov bit će onaj mentalni aspekt kod zatvorenih igrača.

"Definitvno se raspravljalo o mentalnom zdravlju. Sigurno ćemo imati opciju da momci imaju mogućnost i resurse da se s tim nose jer svakako će to biti novi izazov za nas. Teško je jer uzimate momke koji su bili s obiteljima zadnjih par mjeseci i odjednom ih odvajate u ovaj zatvoren prostor i oduzimate im mnogo razbibrige van košarke. Bit će nešto za svakog igrača kad pričamo o mentalnom zdravlju", ponovio je DeRozan koji je poznat kao advokat tih problema kod NBA igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!