Košarka

Ante Tomić napustio Barcelonu nakon osam godina

Matej Kačan • četvrtak, 02.07.2020.
Ante Tomić napustio Barcelonu nakon osam godina

Hrvatski košarkaški centar i dojučerašnji kapetan Barcelone Ante Tomić je i službeno objavio kako nakon osam godina napušta klub iz katalonske prijestolnice...

Velike promjene se događaju u košarkaškoj sekciji Barcelone nakon poraza od Baskonije i gubitka ACB naslova. Nakon promjene na klupi i dolaska Šarasa Jasikevičiusa, očito će ekipa u pomlađivanje jer je nakon osam godina završila era Ante Tomića.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac je odradio svoj dvogodišnji ugovor do kraja te se danas oprostio s Barcelonom na Twitteru, a nakon toga je došla i objava o tome da se suradnja neće produžiti i Hrvat će nakon osam godina tražiti novi klub.

33-godišnji Tomić je u Barcelonu stigao 2012. nakon što je dvije sezone proveo u ljutom rivalu Realu iz Madrida, a u dresu Barcelone je postao kapetan te je osvojio ligu i tri kupa. Dvaput je biran u najbolju petorku Eurolige, a četiri puta u najbolju momčad ACB lige.

Kao nova destinacija za Tomića je spominje Zenit iz Sankt Petersburga koji ima velike ambicije te mu treba pojačanje pod košem, a Tomiću bi sigurno dobro došao još jedan jaki ugovor, možda i posljednji u karijeri.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!