Košarka

Calathes napušta Panathinaikos nakon ukupno osam godina

Matej Kačan • petak, 03.07.2020.
Calathes napušta Panathinaikos nakon ukupno osam godina

Nakon osam godina ukupno, a posljednjih pet u nizu, Panathinaikos je službeno objavio da je njegove redova napustio Nick Calathes. Organizator igre bi trebao potpisati za Barcelonu...

Europsko košarkaško tržište se dobrano zahuktalo i gotovo svakodnevno imamo neku bombu koja se tiče najvećih europskih klubova i njihovih igrača. Tako je portal Sportando javio, a Panathinaikos ubrzo potvrdio, da organizator igre Nick Calathes napušta Atenu nakon ukupno osam godina i dva mandata u klubu.

Za njega su se i dosad mogle čuti glasine o interesu "pola Eurolige", a čini se kako će Grk postati prvo pojačanje nakon ustoličenja Šarasa Jasikevičiusa koji u Barceloni želi sagraditi momčad za vrh Europe.

Od Calathesa se klub oprostio službenom objavom na stranicama, ali prelazak u Barcelonu još nije služben. Ipak, Sportando spominje Grkov trogodišnji ugovor u Barceloni, što je točno dužina trajanja Jasikevičiusovog ugovora.

Panathinaikos je u jeku velikih potresa posljednjih tjedana pa je promijenio trenera, stavljen je na prodaju i prijetilo se izlaskom iz Eurolige, ali trenutno je oko kluba pat pozicija i sve je na istom mjestu kao i prije krize i potresa. Uz Calathesa, klub je napustio i Nikos Pappas, a klub je navodno zainteresiran za Natea Woltersa iz Maccabija.

Calathes je za atenskog velikana igrao od 2009. do 2012., a onda slijedi sezona u Kubanu i dvogodišnja NBA epizoda u Memphisu. Nakon NBA slijedi povratak u Panathinaikos gdje je Grk postao ponajbolji bek i najbolji asistent Eurolige, a drugi mu je mandat trajao pet godina.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!