Košarka

Ivanov odlazi u Genevu: 'Longin je rekao da čeka odluku Mršića, a Mršić da čeka Longina'

Matej Kačan • petak, 03.07.2020.
Ivanov odlazi u Genevu: 'Longin je rekao da čeka odluku Mršića, a Mršić da čeka Longina'
Foto: Pixsell

Nakon jedne sezone provedene u Zadru, dosadašnji kapetan kluba Ive Ivanov s navršene 34 godine opet odlazi u inozemstvo. Ivanov će sljedeće sezone nositi dres švicarskih Lions de Geneve...

Nakon provedene sezone u Zadru, krilni centar Ive Ivanov odlazi u inozemstvo. 34-godišnji košarkaš će svoju karijeru nastaviti u švicarskom klubu Lions de Geneve u koji odlazi nakon što je čekao ponudu Zadra koja ipak nije bila pravovremena i zadovoljavajuća.

"Moj prvi kontakt s novim klubom seže već dva mjeseca unatrag kada su me nazvali i pitali za moje planove. U početku sam odgađao dati neke konkretne odgovore na njihove ponude, međutim ljudi iz Lions de Geneva su bili vrlo korektni i imali su strpljenja čekati do kraja. Ja sam na kraju stao i razmislio, prihvatio njihovu ponudu i mislim da sam napravio najbolju stvar za sebe i svoju obitelju ovom trenutku", kazao je Ivanov za portal Sport023.

Dosadašnji kapetan Zadra je dva mjeseca čekao ponudu svog kluba, a kad Švicarci više nisu mogli čekati, sam se javio Zadru da vidi hoće li do suradnje doći. Ponuda nije bila zadovoljavajuća i Ivanov se odlučio za inozemstvo.

"Na kraju je moj agent njih kontaktirao. Branimir Longin je rekao kako čeka trenerovu odluku, dok je Veljko Mršić rekao da čeka odluku sportskog direktora. Na kraju je Longin mom agentu i ponudio neku svotu novaca usmeno u vidu uzmi ili ostavi, a kakvom je iznosu riječ reći ću samo da je u poruci koju je poslao napisao da se ne radi o nikakvom podcjenjivanju. Meni je žao zbog toga, jer smatram kako sam u najmanju ruku zaslužio da me netko iz kluba nazove i kaže slušaj Ive, mi te ne želimo. Pa to je normalno. Radim takav posao i kao sportaš moraš biti spreman na to. Čudno mi je samo kako su me se u ožujku sjetili nazvati kada je trebalo oprostiti dvije plaće. Ali što je tu je. Nema ni gorčine ni repova. Hvala Zadru na svemu. Uvijek će biti klub broj jedan za mene i uvijek ću za njega navijati svim srcem", poručio je Ivanov.

Ivanov je do kontakta s Genevom došao uz pomoć Andreja Štimca koji je tamo bio igrač tri sezone, a sad obnaša dužnost prvog trenera uz poziciju pomoćnika izborniku švicarske reprezentacije.

"U razgovoru s Andrejem zaključio sam kako dolazim u odlično organiziran klub koji zadnjih desetak godina radi sjajan posao. U tom su periodu osvojili dva naslova prvaka Švicarske, dva su puta osvojili i nacionalni kup, dok su tri puta bili pobjednici Liga kupa. Raspitao sam se malo i o načinu života u Švicarskoj i dojmovi su i više nego pozitivni. Iako ne možeš nikad biti sto posto siguran, vjerujem kako nisam pogriješio u odabiru", završio je novopečeni igrač Geneve.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!